Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Leonce și Lena” premiat la Festivalul Internațional de Teatru ”Atelier” Baia Mare


Vești extraordinare de la Festivalul Internațional de Teatru „ATELIER” de la Baia Mare (10-18 iunie 2017)! Ieri, 18 iunie, s-au decernat premiile celei de-a XXIV-a ediții, iar „Leonce și Lena” s-a numărat printre spectacolele favorite ale juriului.

Juriul, format din Cristian Ban (preşedintele juriului), Gabriela Lupu, Lorena Copil, Ștefan Caraman și Ioan Botiș, a acordat următoarele premii: premiul special al juriului, premiul pentru cel mai bun scenograf, premiul pentru cea mai bună actriță, premiul pentru cel mai bun actor, premiul pentru cel mai bun regizor și premiul pentru cel mai bun spectacol.

Trei dintre acestea au revenit spectacolului orădean „Leonce și Lena”, și anume: premiul special al juriului pentru muzică, care i-a revenit Adei Milea, constând în tabloul PORTRETUL LUI CHARLES DARWIN,  oferit de  artistul  Paul Covaci; premiul pentru cel mai bun scenograf, care i-a revenit lui ADRIAN DAMIAN, constând în lucrarea MNESTER DANSEAZĂ, de Agatha Hory și premiul pentru cel mai bun actor, câștigat de RICHARD BALINT, ce constă în lucrarea PORTRETUL LUI EUGENE IONESCO, oferită de artistul plastic Vasile Nașcu.

Fericirea noastră nu se oprește însă aici. Entuziasmul și aplauzele necontenite ale spectatorilor s-au concretizat în două premii acordate din partea publicului: pentru cel mai bun actor, care îi revine lui Richard Balint pentru rolul „Valerio” din spectacolulul „Leonce și Lena” și pentru cel mai bun scenograf, care îi revine lui Adrian Damian, pentru același spectacol.

Teatrul Regina Maria, pe lângă onoarea de a avea dedicat un portret în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Atelier”, la care a participat cu două spectacole: „Leonce și Lena” și „Barca”, s-a bucurat, iată, și de aprecierea oamenilor de teatru și a publicului, fiind distins cu trei dintre cele șase premii acordate de juriu și câștigând dragostea tuturor celor care au trecut pragul teatrului și s-au bucurat de Spectacol.

 

Florina Dometi, Secretar literar al Teatrului Regina Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *