Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Nepăsarea autorităților pentru ”bijuteria vestului sălbatic” naște monștrii


Nu sunt necesare multe cuvinte pentru a descrie lipsa de preocupare a administrației locale, cu întreaga pleiadă de firme din subordine, de instituții de ”protecție a integrității cetățeanului”… care cam lipsesc cu desăvârșire, ci doar de imaginile care însoțesc aceste rânduri, pentru a constata realitatea aspectului și sănătății orădenilor care viețuiesc în pasajul Vulturul Negru, chiar în buricul urbei, oraș care se pretinde unul european, condus de-un brav cârmaci, Bolo, jian de obârșie, mereu războinic și pus pe contre,  pentru a vedea ”poleiala” de la exterior și ”cariile” de la interior. Degeaba le spui cu duhul blândeții celor îndreptățiți. Urechi de auzit nu au, eventual le trebuie o flașnetă, ”un popă care să cânte la urechea unei babe surde”.

Chiar și cimentul din gang a fost distrus de manevrarea fără grijă a tomberoanelor fără roți, fără capace  și de alte recipiente contondente folosite pe post de pubele improvizate. Ca să nu mai vorbim de aspectul curții interioare care de fapt este utilizată drept ghenă de mizerii, iar subsolul tehnic, o junglă. Intenționat se lasă interioarele clădirilor în dezastru, pentru ca să apară Făt Frumos pe-un cal alb, să cumpere tot și apoi să vezi ce bijuterie iese.

Pentru cititorii care nu știu, le precizăm că este vorba despre gunoaiele de la intrarea cu numărul 2-4, din Piața Unirii, care nu numai că nu dispar ci atrag viețuitoare cu coadă lungă și mult mai inteligente decât cei plătiți să le stârpească… pentru că despre Poliția locală, RER-ul, API-ul și Hotărârea Consiliului Local de salubrizare a  municipiului este vorba. Toți consemnează, fac rapoarte și atât. Despre mirosuri pestilențiale ce să mai vorbim, cât încap în plămâni, iar despre poartă vă mai spunem că a dispărut și dus-a fost, de luni bune. Se repară… Chiar la intrare un păiănjeniș de cabluri și fire electrice atârnă în bătaia vântului, că doar, doar cineva se va electrocuta și n-o mai fi cin-să critice. Halal gospodari !…

Mai lipsește să vină DSP-ul ca sa pună la punct ceea ce este de pus. Și va veni să fiți convinși…

Mircea Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *