Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Luceafărul Oradea, locul al VIII-lea în Liga a II-a de fotbal


Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a încheiat ediția 2017-2018 pe locul al VIII-lea în Liga a II-a, o poziție bună, având în vedere că în tur, dar și în primele etape din retur echipa „roș-albastră” se lupta pentru evitarea retrogradării.

Victoria la „masa verde” din ultima etapă, programată în acest week-end, le-a adus elevilor antrenorului Cristian Lupuț încă trei puncte în clasament, astfel, cu cele 53 totalizate în acest sezon au încheiat campionatul pe locul 8, având 65 de goluri marcate și 59 primite.

În cele 38 de etape, bihorenii și-au adjudecat 15 victorii, 8 partide le-au încheiat la egalitate și de 15 ori au fost învinși.

În aceste condiții, se poate spune că a fost o ediție bună, până la urmă, pentru echipa Luceafărul, care nu a început tocmai bine sezonul, după ce fostul investitor, Ioan Blidaru, a renunțat la echipă. Preluarea asigurată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a adus stabilitate la echipă și redresarea situației. Astfel, formația bihoreană a fost foarte aproape de a-și îndeplini obiectivul anunțat în iarnă de președintele Lucia Vladimirescu, care spune că își propune pentru final locul 6.

Pe lângă locul echipei în clasamentul Ligii a II-a, mai rămâne notabilă în acest sezon evoluția atacantului Vlad Rusu, cel care a reușit să marcheze 26 de goluri și astfe să devină golgheterul eșalonului secund, devansându-i pe Valentin Alexandru, de la Dunărea Călărași, autor a 24 de goluri, și pe Ndiaye Mediop, atacantul echipei Ripensia Timișoara, cu 19 goluri la activ.

Ediția din acest an a Ligii a II-a fost câștigată de Dunărea Călărași, formație care a cucerit trofeul pus în joc și care, alături de AFC Hermannstadt, clasată pe locul II, a promovat direct în Liga I.

Situată pe locul III, Chindia Târgoviște va juca barajul de promovare.

În afară de Olimpia Satu Mare și ASA Tg. Mureș, retrase sau excluse din competiție, au mai retrogradat în Liga a III-a: Foresta Suceava, Știința Miroslava și Metaloglobus București.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *