Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Luceafărul Oradea – Metaloglobus București 2-0, pe teren propriu


Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în disputa cu Metaloglobus București, o echipă vecină de clasament, pe care au învins-o, după ce au controlat jocul.

La pauză, în meciul care s-a desfășurat la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, scorul a fost egal, 0-0, iar golurile au fost marcate de Andrei Tînc și Vlad Rusu, ultimul din lovitură de la 11 metri.

Cu primul joc pe banca tehnică în calitate de principal, după plecarea lui Cristian Dulca la Șirneasa, a lui Cristian Lupuț, Luceafărul a început prin a controla jocul, iar în minutul 16, Cl. Codoban a trimis lobat de la 16 metri, văzându-l ieşit pe portarul advers, însă mingea s-a dus peste transversală. Apoi, în minutul 20, Vlad Rusu a scăpat singur cu portarul, a ajuns în colţul careului mic, l-a fentat în lateral şi apoi a căzut şi solicitând penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În minutul imediat următor însă, Cl. Codoban a căzut, la rându-i, în careu, la 10 metri, după un contact cu un adversar, a solicitat, de asemenea, penalty, dar arbitrul i-a acordat cartonaș galben pentru simulare.

În minutul 70 Luceafărul a reușit să deschidă scorul, după o lovitură de colţ de pe dreapta. Mingea a ajuns la Vasile Pop, care a centrat perfect în faţa porţii, iar acolo, din 4 metri, Andrei Tînc a reluat cu capul în dreapta portarului.

La 1-0, jocul s-a deschis mai mult, iar în minutul 74, Cl. Codoban a primit o minge la 18 metri de poarta adversă, a întoars doi adversari, a şutat cu efect, plasat, dar Geantă a scos cu efort în lateral, de lângă bară.

Apoi, în minutul 82, după o acţiune în dreapta a lui Luduşan, acesta i-a trimis în careu, la 15 metri, lui Vasile Pop, care a fost secerat de un adversar și s-a dictat penalty. Căpitanul oaspeților, Stîngă a luat galben pentru proteste, deși iniţial arbitrul a scos cartonaşul roşu, însă a revenit asupra deciziei şi i-a dat doar galben. Chiţa se luase cu mâinile de cap şi pregătea deja înlocuirea pentru a acoperi locul lăsat liber de Stîngă. Lovitura de la 11 metri s-a executat în minutul 84, Vlad Rusu a marcat fără probleme, după ce a trimis în stânga portarului şi a înscris. Goalkeeperul Gentă sărise în partea opusă.

Ultima acțiune s-a petrecut în minutul 90, când Claudiu Codoban a fost faultat în careu, a solicitat penalty, la fel şi coechipierii săi, doar că arbitrul a considerat că a fost simulare şi i-a acordat al doilea cartonaș galben, eliminându-l.

„Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, atât defensiv, cât și pe fază ofensivă. Știam că ne așteaptă un joc greu, în ciuda faptului că au fost la egalitate de puncte cu noi. Spre bucuria mea, am reușit să motivăm jucptorii, să-i capacităm la importanța jocului și îi felicit pentru lucrul acesta, că au reușit să înteleagă că e un meci important. Am avut două momente cheie, în timpul jocului, la ocaziile celor de la Metaloglobus și țin să-l felicit pe portarul Goia, pentru prestație. Se pare că mai avem de pus la punct încă mici detalii, pe tranziția negativă, dar eu sper că lucrurile se vor așeza și ne vom deplasa la Brăila numai cu gândul să câștigăm”, a declarat, după încheierea partidei, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Lupuț.

După această victorie, echipa bihoreană a urcat până pe locul 10 al clasamentului și va susține săptămâna viitoare două jocuri în deplasare, mai întâi, miercuri, la Brăila, și apoi, sâmbătă, la Clinceni.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *