Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Luceafărul joacă turul la Oradea, după cumpărarea echipei de un hunedorean


Formația de fotbal Luceafărul Oradea va evolua sâmbătă, cu începere de la ora 11, pe teren propriu, în cadrul etapei a VIII-a din Liga a II-a. Elevii antrenorilor Cristian Dulca și Cristian Lupuț vor primi, la Stadionul Iuliu Bodola, replica echipei ilfovene, Academica Clinceni.

Iubitorii fotbalului bihorean au accesul gratuit la acest joc, iar cei care doresc să vadă un meci de fotbal de liga a II-a la Oradea ar trebui să nu rateze această ocazie, pentru că nu se știe dacă vor mai avea acest prilej în acest an sau și în anii viitori. Astfel, după ce marţi, consilierii locali din Petroşani au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Florin Tiberiu Iacob – Ridzi, privind acceptarea clubului de fotbal Luceafărul Oradea de a-şi desfăşura meciurile de pe teren propriu în incinta Complexului Sportiv Municipal „Jiul Petroşani”, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Motru, de miercuri, s-a aprobat și ca Luceafărul Oradea să joace acasă pe Baza Sportivă „Municipal – Minerul Motru”.

Sunt astfel două variante de „export” pentru Luceafărul și, deși președintele clubului bihorean, Lucia Vladimirescu, neagă „deocamdată” aceste variante, este foarte probabil ca într-un timp cât mai scurt echipa Luceafărul să evolueze în meciurile oficiale de pe teren propriu în afara județului Bihor.

Deși Lucia Vladimirescu a declarat că nu știa de proiectul de hotărâre a celor de la Petroșani, conform liga2.ro, aceasta este însă contrazisă de nota de fundamentare a proiectului de hotărâre iniţiat la Petroşani: “Prin adresa nr. 12946/11.09.2017, Clubul Sportiv Luceafărul Oradea reprezentat prin preşedinte, dna Vladimirescu Lucia, solicită aprobarea desfăşurării de jocuri oficiale în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroşani. Având în vedere faptul că acest club sportiv nu deţine baza necesară desfăşurării activităţilor sportive, propun Consiliului Local al municipiului Petroşani aprobarea de principiu pentru disputarea meciurilor oficiale, urmând ca până la data de 29 septembrie 2017 să se stabilească toate condiţiile (financiare, sportive şi de altă natură) legate de folosinţa Complexului Sportiv municipal Jiul Petroşani”.

Astfel, meciul de sâmbătă, de la ora 11, s-ar putea să fie printre ultimele, dacă nu cumva chiar ultimul pe care Luceafărul îl dispută în Bihor.

Înaintea confruntării Luceafărul – Academica Clinceni, formația bihoreană ocupă locul 18 al clasamentului la zi, cu 4 puncte și își propune să obțină cel de-al doilea succes din noul sezon. De partea cealaltă, vine la Oradea, o echipă din Clinceni, care a început bine ediția de campionat și după șapte runde ocupă locul 5, cu 13 puncte, având 4 victorii la activ. Meciul se anunță, astfel, foarte disputat.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *