Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Frații Lucian și Bogdan Țîbîrnă sunt coechipieri la CSM CSU Oradea


Lucian Țîbîrnă este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. El a semnat un angajament cu valabilitate pentru următoarele două sezoane cu formația
bihoreană.

 Înalt de 2,08 metri, născut în 20 septembrie 1995, Lucian este fratele mai mic al lui Bogdan, cel mai longeviv component al CSM-ului, care și-a prelungit contractul pe doi ani în cursul zilei de duminică (16 iulie). Similar fratelui său, Lucian evoluează pe post de pivot. De-a lungul carierei, Lucian Țâbîrnă a jucat pentru LPS Focșani, la nivel U17, U18, U20 și Liga 1. De asemenea, el a mai jucat pentru CSU Galați, Politehnica Iași și BC Mureș 2 în cel de-al 2-lea eșalon al României, În fine, Țîbîrnă Jr. a făcut parte din lotul lui BC Mureș în ediția 2015/16 a Ligii Naționale de Baschet masculin, alături de care a fost vicecampion al României, respectiv pentru BCM Olimpic Baia Mare în ediția 2016/17 până la retragerea echipei din competiție.

Lucian a jucat ultima dată pentru Politehnica Iași. Alături de această formație, el a reușit să se claseze pe locul al II-lea la turneul final de promovare al Ligii 1 și cu acest rezultat a obținut promovarea în primul eșalon al țării.

Așadar, după ce au fost adversari, inclusiv într-un meci desfășurat la Arena Antonio Alexe în ediția de campionat 2015/16, Lucian și Bogdan vor fi colegi de echipă pentru prima dată în cariera profesionistă.

Lucian Țîbârnă

Născut după data de 1 ianuarie 1995, Lucian Țîbîrnă corespunde regulii jucătorului U23, implementată începând din sezonul competițional 2017/2018 în Liga Națională de baschet masculin. El devine al III-lea jucător din lotul CSM-ului, după Bobe Nicolescu și Sebastian Ionescu. Alături de jucătorii tineri, contingentul de jucători autohtoni al CSM-ului îi mai cuprinde la ora actuală pe Andrei Mandache și Bogdan Țâbîrnă. De notat că roș-albaștrii au legitimat și doi străini până la această oră. Este vorba despre Goran Gajovic și Muhamed Pasalic.

Adrian Micinic, CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *