Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Maraton expozițional IMPULS II, a doua seară la Teatrul Regina Maria


 

Evenimentul expozițional „Impuls”, organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Ars Nobilis având ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local, cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți, a continuat, marți seara, la Teatrul Regina Maria, cu expoziția „Senshi” a artistei Andreea Saraziu (Modă – Design Vestimentar).

„Atrasă atât de creația de modă, cât și de ilustrația de modă și de crearea de broderii manuale, inspirată de creatori ca Alexander McQueen, Iris van Herpen sau Guo Pei,  Andrea Saraziu, studentă în anul II, la specializarea Modă – Design Vestimentar, ne prezintă două colecții: „Senshi” și „Zhang Daqian”. Creațiile sale reușesc să ne introducă într-un univers care continuă să fascineze ochiul și imaginația europenilor: universul spiritualității japoneze. Dovedind o bună cunoaștere a istoriei costumului japonez, costumele Andreei Saraziu se impun printr-o ținută spectaculoasă, impresionând printr-un balans extrem de bine gândit între detalii și întreg și reușind remarcabila performanță de a se imprima pe retina noastră și de a ne rămâne în memorie. Colecția „Senshi” (războinic în japoneza) este o colecție inspirată din ținutele tradiționale japoneze, mai ales din cele ale samurailor. Colecția s-a dorit inițial să fie una unisex, dar ulterior studenta a decis să se adreseze doamnelor, accentuând faptul că există și un alt mod de exprimare stilistică decât cel impus de societatea actuală. Colecția „Zhang Daqian” este de aceeași inspirație, doar că aici punctul de pornire l-a constituit lucrările cunoscutului pictor chinez din secolul XX. Materialul folosit este satinul, pictat manual. Cele două colecții demonstrează cu prisosință faptul că Andrea Saraziu se află pe acel drum care o va duce la găsirea unei modaliăți de exprimare consonantă cu propria ei personalitate creatoare”, se arată în catalogul expoziției coordonat de către conf. univ. dr. Ștefan Gaie.  

Într-o atmosferă studențească, cu manechine Amalia Fashion Management care au prezentat colecția, cu un performance al artistei Andreea Saraziu, seara s-a încheiat cu mulțumirea încă unui eveniment reușit.

Programul expozițional „Impuls” pentru zilele următoare este:

29 mai 2019 – Grafică – Ana Munteanu – Muzeul Țării Crișurilor, Str. Armatei Române,1/A, ora 18;

30 mai a.c. – Design de obiect – Ianina Baciu. Complexul Era Shopping Park, nr.10, orele 18;

31 mai a.c. – Arte Decorative – Alice Condurache, Tucano Coffee, Aurora Retail Mall, orele 18;

1 iunie a.c. – Pictură și Multimedia – Tiberiu Zsoldi, Muzeul Orașului Oradea, orele 18;

2 iunie a.c. – Design – Oliviu Deines Ana, Aula Magna, Strada Universității nr. 1, orele 18.

 

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *