Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Maraton Foto Internațional, la Oradea, Marghita și Debrețin (Ungaria)


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” organizează în perioada 12 – 14 august un maraton fotografic la care participă artiști fotografi din Marghita, Oradea, Târgoviște și Zalău.

Evenimentul internațional intitulat simbolic ”Maortaza” debutează în dimineața zilei de sâmbătă 12 august 2017, la sediul celor două organizații de la Cetatea Medievală Oradea, după care artiștii fotografi participanți la proiect vizitează Colecția de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth” din cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

Următorul eveniment are loc la Galeria ”Euro Foto Art” cu vernisarea expoziției foto a membrilor Grupului Fotografic Târgoviște 2011, în prezența unui grup de artiști fotografi, autori ai imaginilor de pe simeze, cum sunt: Ciprian și Mirabela Grigorescu, Paul Lepădatu și Ion Mărculescu, președintele organizației.

Expoziția, alcătuită din 100 de fotografii monochrome și color, cuprinde mai multe genuri ale artei fotografice.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi asigurate de către artiștii Alexandrina Chelu și Florian Chelu.

Grupul Fotografic Târgoviste 2011 (GFT 2011) este rezultatul dorinței unui grup de prieteni fotografi, o parte dintre ei fiind membri fondatori ai fotoclubului ”Fotochindia”, în 1982. Scopul “Grupului Fotografic Târgoviște 2011” este unul creativ, menit să îmbunătățească spiritual viața membrilor săi, dornici de frumos, precum și a comunității din care ei fac parte. “GFT 2011” participă la saloane și expoziții de fotografie, naționale și internaționale, organizează expoziții de grup și personale, simpozioane, intâlniri cu artiști fotografi, deplasări de creație, participă la diverse cursuri în domeniu, cooptează noi membri. Membri “GFT 2011” sunt artiștii fotografi: Pompiliu Alexandru, Teodor Badea, Ciprian Grigorescu, Paul Lepădatu, Ion Mărculescu, Tiberiu Rusescu, Ion Sima și Ion Zegheru.

Următorul eveniment al Maratonului Internațional organizat în parteneriat cu Fundația de Protecție a Monumentelor Istorice din Județul Bihor este programat la prânz, la Turnul Primăriei, unde are loc vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată ”Prolissum 2017”, alcătuită dintr-o selecție de 25 fotografii realizate de absolvenții cursului de tehnică și artă fotografică din Zalău, Bálint Tibor, Iulian-Adrian Margin, Robert Nichilciuc, Ecaterina Iuliana Olaru, Corina Stoica, Amalia-Maria Șimișnean și Süle Dávid-Károly, organizat de Asociația ”Euro Foto Art” sub conducerea cunoscutului artist fotograf orădean Ștefan Tóth (AFIAP). Momentele muzicale ale vernisajului sunt susținute la violă, de artistul Thurzó Sándor József.

Programul zilei de sâmbătă cuprinde și deplasări de creație în centrul istoric a orașului Oradea, respectiv activități derulate în laboratorul analog de la Cetatea Medievală în care cei peste 20 de cursanți și Marghita și Zalău vor cunoaște tainele laboratorului analog și a developării fotografiilor alb-negru.

Maratonul continuă duminică 13 august 2017, la Marghita unde cei 16 de participanți la cursul de tehnică și artă fotografică organizat de Asociația ”Euro Foto Art” sub conducerea cunoscutului artist fotograf orădean Ștefan Tóth (AFIAP) în acest oraș.

Maratonul fotografic internațional se încheie luni 14 august 2017 la ora locală 18, la Central Cultural “Kölcsey Ferenc” din Debrețin (Ungaria), unde se vernisează expoziția artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea care cuprinde o selecție de 50 de imagini monochrome și color realizate de artiștii fotografi din Debrețin (Ungaria), Ivano Frankivsk (Ucraina) și din Oradea, într-un proiect derulat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”.

Asociația ”Euro Foto Art

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *