Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Marc Roca, al III-lea nou jucător străin, al echipei de polo CSM Digi Oradea


Marc Roca este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea. Originar din Spania, Marc are 29 ani și se află la primul contact cu poloul românesc.

Înalt de 1.88 metri și cântărind 93 kilograme, Roca este fundaș. El sosește de la Barceloneta, club la care s-a format și alături de care a obținut foarte multe trofee. El are zece titluri de campion și tot atâtea cupe ale Spaniei. De asemenea, a câștigat SuperCupa Spaniei de nouă ori, iar în anul 2014 a cucerit Liga Campionilor la polo pe apă.

Roca este component al echipei naționale a Spaniei. Până la această oră a strâns 80 de prezențe în prima reprezentativă iberică. El a participat la Jocurile Olimpice 2106, de la Rio de Janeiro, unde Spania s-a clasat pe locul al VII-lea.

El devine cel de-al III-lea jucător străin din lotul lui CSM Digi Oradea.
Primii doi sunt Gojko Pijetlovic (Serbia) și Jesse Koopman (Olanda).

Adrian Micinic, CSM Oradea

*

Vicecampioana României la polo, formația orădeană CSM Digi a transferat în această săptămână doi jucători străini. Astfel, după ce miercuri a fost adus olandezul Jesse Koopman, joi, conducătorii clubului CSM l-au legitimat și pe spaniolul Marc Roca.

În vârstă de 24 de ani, Jesse Koopman se află la primul angajament în România. Koopman a venit la Oradea de la Vasas Budapesta, formație angrenată în primul eșalon al ligii maghiare. În prealabil, sportivul amintit a mai bifat însă două sezoane alături de Sabadell, grupare angrenată în liga spaniolă.

Înalt de 1.95 metri și cântărind 96 kilograme, Jesse este un jucător care a atras atenția antrenorului Dorin Costrăș încă de pe vremea când activa în Spania”, după cum notează site-ul clubului CSM Oradea.

La rândul său, spaniolul Marc Roca are 29 ani și se află, de asemenea, la primul contact cu poloul românesc.

Înalt de 1.88 metri și cântărind 93 kilograme, Roca este fundaș. El sosit la CSM Digi de la CN Atletic Barceloneta, club la care s-a format și alături de care a obținut foarte multe trofee. El are zece titluri de campion și tot atâtea cupe ale Spaniei. De asemenea, a câștigat SuperCupa Spaniei de nouă ori, iar în anul 2014 a cucerit Liga Campionilor la polo pe apă.

Roca este component al echipei naționale a Spaniei, iar până la această oră a strâns 80 de prezențe în prima reprezentativă iberică. El a prticipat la Jocurile Olimpice 2106, de la Rio de Janeiro, unde Spania s-a clasat pe locul al VII-lea.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *