Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Maria Popa, de la LPS Bihorul, la spadă, copii sub 11 ani, campion național


Desfășurat la Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, a adus un titlu național la Oradea, după ce sportiva Maria Popa, de la LPS Bihorul, a ocupat locul I și a devenit campioană națională în proba feminină de spadă pentru copii U 11.

Legitimată la LPS Bihorul Oradea, unde este pregătită de antrenorul Nicolae Ille, Maria a trecut în finală de colega sa de club, Andreea Muntean, cu scorul 8-1. Astfel, Clubul Sportiv Școlar LPS Bihorul a dat cele mai bune două sportive la această categorie de vârstă în proba individuală de spadă.

Medaliile de bronz au fost cucerite de către Ana Poleucă (ACS Stesial) și Ioana Agbas (CSS1 Constanța).

De menționat însă că această probă a reunit la start 42 de tinere sportive din întreaga țară, iar LPS Bihorul a mai dat o spadasină între primele 10. Este vorba despre Alexandra Drăgan, situată pe locul VII.

La final, sportivele laureate au fost premiate de Pavel Bartoș și Ana Maria Popescu (campioană olimpică la spadă și vicepreședinte FR Scrimă).

La categoria U 9, o altă sportivă de la LPS Bihorul, antrenată de Nicolae Ille, Ana Muntean, a ocupat locul XII, într-o probă care a reunit la start 28 de competitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *