Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Conferința Mass-media în post-comunism. Moștenire, evoluție, tendințe


Universitatea din Oradea,  Societatea de științe istorice din România și Universitatea din Szeged organizează, la Oradea, pe data de 13 octombrie și la Micherechi (Ungaria) pe 14 octombrie, conferința internațională cu titlul Mass-media în post-comunism. Moștenire, evoluție, tendințe – ediția a II-a.  Pentru acest an, reuniunea propune abordări în cadrul temei Mass-media și istoria recentă. Mecanisme de construcție simbolică a realității.

Comunicările trimise și acceptate din partea unor profesori, jurnaliști și istorici din România, Republica Moldova și Ungaria au fost repartizate pe trei secțiuni. După deschiderea festivă și prezentarea unor lucrări în plen, în dimineața zilei de 13 octombrie (Hotel Continental Forum Oradea – Sala Paladium), vor fi susținute peste 50 de contribuții cu subiecte din ariile tematice conexe domeniilor presei și istoriei recente (după ora 16, Hotel Continental Forum Oradea – Sălile Paladium, Forum și Panoramic). Sâmbătă, la Micherechi, este prevăzută o sesiune cu lucrări prezentate de specialiști din Ungaria, urmată de un colocviu intitulat Românii din Micherechi – o comunitate de graniță. Tot la biblioteca din Micherechi, vor avea loc lansări de carte.

Reuniunea academică de la Oradea și Micherechi este susținută de mai mulți parteneri: Asociația Română de Istorie a Presei – Filiala Crișana, Consulatul General al României de la Gyula, Centrul de studii pe Probleme ale Identității și Migrației – Universitatea din Oradea, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Primăria Comunei Micherechi – Ungaria, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Săptămânalul Foaia Românească, din Gyula.

Conf. univ. dr. Ioan Laza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *