Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Memorie imaginară”, debut expozițional de fotografii, a dr. Gelu Vrabie


Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție personală de artă fotografică realizată din lucrările membrilor cunoscutului Fotoclub. De această dată pe simezele Galeriei de Studio ”Ștefan Vilidár István” vor fi instalate lucrările artistului fotograf Vrabie Gelu grupate sub genericul ”Memorie imaginară”.

Prima expoziție personală a artistului fotograf  Vrabie Gelu, organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” cuprinde 42 de fotografii de înaltă ținută artistică și tehnică deosebită. Artistul fotograf este atras și promovează fotografia creativă de calitate, renunțând la imagini artificiale la care foarte mulți valorifică elemente de ”senzație, de bravură sau de spectacol ieftin”.

În cadrul expoziției publicul vizitator poate descoperi mai multe genuri ale artei fotografice într-o abordare, prelucrare și prezentare deosebită, ale căror personaje sunt chiar membrii lui de familie, lucru foarte rar întâlnit în cazul artiștilor fotografi. Natura este un alt subiect preferat de artistul fotograf, care sunt prezentate într-o manieră deosebită din care radiază sentimentele interioare ale creatorului. Eseele fotografice, un gen extrem de pretențios care necesită pe lângă conceptul filozofic deosebit și un mod de abordare cu multă sensibilitate și rafinament sunt prezente în mai multe creații de o valoare artistică deosebită. Este de apreciat și modul în care este valorificată lumina, care oferă o stare emoțională de excepție a subiectelor fotografiate.

Artistul fotograf expozant are convingerea că ”arta capătă sens doar atunci când este împărtășită . In esență, chiar dacă posedă multiple valențe, nu este decât o altă formă de comunicare. Artistul fiind înzestrat cu acea specială capacitate de a decela subtila structură poetică a realității,  simte nevoia de a împărtăși celorlalți experiența sa. Pentru aceasta va utiliza imaginația cea infinit furnizoare de viziuni creatoare de metafore și simboluri. Din multitudinea formelor de expresie artistică m-am simțit atras de arta fotografică într-o bună măsură datorita forței de impact emoțional pe care cred că o poate dezvolta imaginea față de cuvântul scris. ”O imagine valoreaza cât o mie de cuvinte ” spunea un proverb chinezesc. Pe de altă parte continuă să mă fascineze ideea de a reitera profunde trăiri interioare, prin descifrarea mesajelor ”scrise cu lumină”.

Artistul fotograf  Vrabie Gelu s-a născut în luna decembrie 1954 și este medic chirurg la Spitalul Clinic CFR din Oradea. Este absolvent al cursului de tehnică fotografică digitală condusă de către artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreședintele Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea în anul 2013. În scurt timp după absolvirea cursului devine membru activ al cunoscutului Fotoclub Orădean.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 20 iulie 2017, la ora 18 în prezența autorului, la Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” de la Cetatea Oradea,  la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii artei fotografice să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președinte fondator al Clubului Fotografic “Nufărul” din Oradea și al Asociaţiei Internaționale „Euro Foto Art” Oradea.  În cadrul vernisajului va fi citit și mesajul criticului de artă dr. Ramona Novicov, care în ziua vernisajului nu se va afla în Oradea. Momentele muzicale vor fi oferite de către artistul de violă Thurzó Sándor József, membru de onoare a celor două Organizații  fotografice Orădene.

Noua expoziție, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, va rămâne la dispoziția publicului până la data de 9 august 2017, între orele 8-20.

 

Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *