Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Meta-Drama, Problematica adolescentului virtual”, prin scenarii alternative


Plecând de la premisa că activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare este un sector de utilitate publică, ”Meta-Drama – problematica adolescentului virtual”, este primul proiect al Programului de Cercetare a Dramaturgiei Directe Amplificate, în care se utilizează metoda scenariilor alternative spre a identifica o serie de variabile ce pot modifica pozitiv modalitatea de transmitere și producere de cultură. Organizatorii își propun să studieze noi forme și mecanisme de expresie în domeniul artelor performative (teatru, teatru-dans, teatru – multimedia) și să dezvolte activitatea Centrului pentru Cercetare și Experimentare Artistică.

Proiectul cuprinde trei spectacole – exercițiu de teatru de cercetare:

Primul proiect ”Tragedie pentru o singură voce” este un spectacol „concert” în interpretarea actriței Anda Tămășanu, după romanul Confidențe Fictive de Nina Cassian un inevitabil destin al unui personaj care ne conduce delicat în autopsia unei tragedii trăite… într-o lume reală, prin intemediul cuvintelor și  vocii performerului, o voce dezorientată, un strigăt, care traversează sentimentele și trăirile spectatorului.

Proiectul de față ”Experiment de Teatru Clandestin” redeschide pentru public Cursul de actorie pentru tineri (16-35 de ani)

Atelierul de actorie se adresează tinerilor care vor să-și exploreze potențialul creativ, care vor să se cunoască pe sine, care vor să-ți depășească limitele prin exerciții psiho-fizice specifice. Atelierul e mai mult decât un curs de actorie, e o provocare la autocunoaștere, la eliberarea trupului și minții de stereotipii, la stimularea fanteziei, la descoperirea, dezvoltarea și rafinarea propriilor abilități.

Al doilea proiect inspirat de această dată din opera shakespeariană, Hamlet, reinterpretată  de Heiner Muller  în 1972 sub titul Hamlet Machine.

Abordând  această temă Sebastian Bărbălan propune o nouă interpetare a celor două opere, sub titlul ”Tablet For Hamlet” – problematica adolescentului virtual. Premiera are loc în luna octombrie.

Dr. Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *