Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Misiuni ale pompierilor militari în Sârbi, Oșorhei, Aleșd, Sînmartin și Oradea


În intervalul 30 august – 1 septembrie 2017, forțele și mijloacele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” au fost mobilizate pentru gestionarea a cinci evenimente, din care un accident rutier și patru incendii,  produse în localitățile Sârbi, Oșorhei, Aleșd, Sînmartin și Oradea.

Joi, 31 august, echipajele de pompieri militari ale Gărzii Sălard, Detașamentului 1 Oradea și Gărzii 1 Mai au acționat pentru stingerea a trei incendii produse la terenuri virane situate în localitățile Sârbi, Oșorhei și Aleșd, evenimente soldate cu arderea vegetației uscate pe o suprafață totală de aproximativ cinci hectare.

În aceeași zi, în jurul orei 17,15, Stația de Pompieri Aleșd a fost mobilizată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării situate pe strada Bucegi din localitate.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, acționând simultan pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția locuinței situate în apropiere.

Pagubele înregistrate în urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au constat în acoperișul magaziei  și în bunuri depozitate în interiorul acesteia.

Echipajele de pompieri au împiedicat extinderea flăcărilor la casă și au salvat peste 20 de păsări.

În dimineața zilei de vineri, 1 septembrie, în jurul orei 05,30,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Ion Bogdan din municipiul Oradea, în carea au fost implicate cinci persoane aflate în două autoturisme.

La locul indicat s-au deplasat de urgență echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de lucru cu apă și spumă (întrucât existau scurgeri de carburant pe carosabil) și trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Personalul medical a evaluat cele cinci victime și le-a acordat primul ajutor, patru dintre acestea fiind rănite ușor și una prezentând politraumatisme, traumatism cranio – cerebral și o plagă contuză.

Echipajele de pomperi militari au asigurat măsurile de apărare împotriva  incendiilor la locul producerii accidentului, acționând totodată pentru îndepărtarea combustibilului de pe carosabil în scopul prevenirii unor alte evenimente.

Toate cele cinci persoane implicate în accident au fost transportate la spital.

Text: Căpitanul Camelia Roșca, ISU Crișana  Foto: Adrian Fora, UZP Bihor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *