Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Mistreți înfometați intră în grădini și curți, la Șuncuiuș și pe dealurile din Oradea


O localnică din Şuncuiuş a dat nas în nas cu un mistreţ de 200 kg, în ogradă. Zeci de culturi au fost distruse ca urmare a invaziei mistreţilor.

La Şuncuiuş, asociaţiile de vânători sunt aşteptate să intervină în zonele atacate de mistreţi. Culturile de pe zeci de hectare de teren putrezesc pe câmp, după ce au fost scurmate de mistreţi. Un singur cultivator apreciază că paguba produsă este de 120.000 lei. Majoritatea terenurilor agricole, în special fâneţele, sunt afectate 70%. Conform Primăriei Şuncuiuş, doar 25 de dosare au fost înregistrate pentru a primi despăgubiri ca urmare a pagubelor produse de mistreţi. Aceasta fiindcă oamenii cred că pierd timp doar pentru a întocmi dosare și nu cred că despăgubirile se vor materializa.

Oamenii care fac dovada culturilor distruse au întocmit dosare de despăgubire, pe care le-au depus la Garda Forestieră Oradea. „În acest an, Comisia de evaluare a pagubelor – formată din reprezentanţi ai primăriilor, ai Gărzii de Mediu şi ai Gărzii Forestiere – s-a întrunit de 100 de ori. Cele mai multe dosare pentru despăgubiri provin din zonele: Şuncuiuş, Tăuteu, Valea lui Mihai, Copăcel, Hidişel”, spune directorul Gărzii Forestiere  Oradea, Nicolae Timaru. Şi la Primăria Oradea au fost înregistrate plângeri care au ca obiect prezenţa mistreţilor în zona grădinilor din Dealul Viilor.

sursa: bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *