Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea, etapa I, în derulare


Primarul Ilie Bolojan a semnat contractul de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa I.

Obiectul acestui contract este achiziționarea a 10 tramvaie noi, fiecare cu 160 de locuri, eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer condiționat, dar și  cu un loc pentru persoanele cu dizabilități.

Contractul a fost semnat și de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, dar și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, reprezentată prin director Sanda Cătană.

“Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alături de cel privind extinderea rețelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufărul de Calea Aradului, va asigura o mai bună funcționare a transportului public orădean”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Valoarea contractului derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane”, Prioritatea de investiții 4.1, Mobilitatea Urbană Durabilă, este de 88.813.000 de lei, din care valoarea nerambursabilă este de 98% – respectiv 87.035.000 de lei.

De menționat că în prezent se află în fază de precontractare finanțarea privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa a- II-a. Acest lucru presupune achiziționarea a încă 10 tramvaie noi.

Tot în 19 octombrie a fost semnat contractul de furnizare a celor 10 tramvaie de către SC Astra vagoane călători S.A. Primele 4 tramvaie vor fi livrate în luna octombrie 2019, iar restul de 6 în cursul anului 2020.

sursa: Biroul de presă al PMO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *