Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Monitorizarea audio-video la examenul de obținere a permisului de conducere


Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, începând cu data de 03 iulie 2017, modul de desfășurare a probei practice se va înregistra video cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea ‹‹EXAMEN›› și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente.

De luni, 03.07.2017, sistemul de înregistrare audio-video va fi operațional la nivelul serviciilor publice comunitare ale municipiului București și județul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfășurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor județene.

Biroul de presă al Prefecturii Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *