Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziții temporare și permanente, la Muzeul Orașului Oradea


În perioada 22-26 octombrie 2019, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural se pot vizita o serie de expoziții temporare și permanente inedite:

 Expoziții temporare:

 – „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale. Leonardo da Vinci”

– „Jucăriile Epocii de Aur”

– ”Sibiu 100”, expoziție de fotografie și pictură

 – ”Faust: Vanity and Despair”, expoziția artistului Alexandru Cînean

– ”Îngeri și Demoni”, expoziția pictorului și restauratorului Ioan Muntean din Sibiu

– „Zestrea Minerală a Maramureşului”, 61 de eşantioane minerale din minele din jurul oraşului Baia Mare

– „Peceţi identitare bihorene. Biserici ortodoxe construite în Oradea şi Bihor între 1918-2018”

– „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, etapele reabilitării Palatului Princiar

– ”Postcontemporan”, autor Ilie Mitrea

-”Împarte și moștenește”, expoziția artistului fotograf Ming YI

Expoziţii permanente: Expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989) – Colecția Nicolae Meseșan, Istoria fotografiei orădene, Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar, Istoria Pâinii; Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”; expoziţia Monumente în mișcare -„Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău; expoziţiile cultelor religioase din Oradea (greco-catolic, romano-catolic, reformat, unitarian, luteran și a comunității evreilor mesianici); Sala cu Grifoni; Lapidarium.

Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural este deschis de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Prețul unui bilet este 5 lei adulți și 3 lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari. Taxa de ghidaj este 5 lei pentru grupuri de minim 10 persoane. În schimb, la expoziţia „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci” costul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult, copil). Pentru informaţii despre bilete şi rezervări, puteţi apela numărul de telefon: 0359-191-096 ori scrie pe adresa de email: contact@muzeulmo.ro sau puteți consulta pagina de web: https://muzeulmoo.ro/. 

Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *