Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziții la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural


În perioada 30 noiembrie – 8 decembrie 2019, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural se pot vizita o serie de expoziții temporare și permanente inedite:

 Expoziții temporare:

 – „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală”

 – „Un veac de feminitate”, curator Iulia Gorneanu

– „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”

– „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt”, lucrări de grafică și litografii semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii  

 – „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale. Leonardo da Vinci”

– Salonul Artelor Decorative 2019

– „Spiritualitate creștină la Dunărea de Jos”

–  „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea”

– „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, etapele reabilitării Palatului Princiar

– „Postcontemporan”, autor Ilie Mitrea

– „Peceţi identitare bihorene. Biserici ortodoxe construite în Oradea şi Bihor între 1918-2018”

– Sală tematică interactivă „Jucăriile Epocii de Aur”

Expoziţii permanente: Expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989) – Colecția Nicolae Meseșan, Istoria fotografiei orădene, Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar, Istoria Pâinii; Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”; expoziţia Monumente în mișcare – „Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău; expoziţiile cultelor religioase din Oradea (greco-catolic, romano-catolic, reformat, unitarian, luteran și a comunității evreilor mesianici); Sala cu Grifoni; Lapidarium.

Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural este deschis de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00. Prețul unui bilet este 5 lei adulți și 3 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, grupuri organizate mai mari de 10 persoane. Taxa de ghidaj este 5 lei pentru grupuri de minim 10 persoane. În schimb, la expoziţiile „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci”, „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt”, „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală”, costul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult, copil). Pentru informaţii despre bilete şi rezervări, puteţi apela numărul de telefon: 0359-191-096 ori scrieți pe adresa de email: contact@muzeulmo.ro sau puteți consulta pagina de web: https://muzeulmoo.ro/.

Cristina Liana Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *