Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, ediția 2017, la Universitatea Oradea


Universitatea Oradea organizează vineri 29 septembrie  între orele 17-22 o nouă ediție a evenimentului ”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, un proiect esențial pentru educația noilor generații, care are loc concomitent în aproximativ 300 de orașe, printre care și Oradea.

Sala Polivalentă a Universității Oradea se transformă într-un laborator pluridisciplinar unde au loc experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii, concursuri și multe alte activități care îmbină știința cu învățarea distractivă.

Nimeni nu trebuie să rateze momentul în care cercetătorii scot din laboratoare cele mai noi descoperiri, invenții și proiecte. Împreună cu partenerii, cercetătorii bihoreni te întâmpină cu demonstrații fascinante și concursuri de testare a creativității, în universul științific.

Când știința are o mulțime de taine care așteaptă să fie scoase la lumină, fie că sunteți pasionați de astronomie, biologie, chimie, inginerie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni găsiți cel puțin un stand care să vă captiveze.

Acest eveniment de tradiție, reunește publicul în lumea fascinantă a științei.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de  Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare (H 2020), acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA).

Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci și până în prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din anul anterior a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

Claudia Teodora Ignat, Biroul de presă al Universității Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *