Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Nou an universitar. Emoții pentru bobocii de la Jurnalism și Științe Politice


 

Pentru studenții și cadrele didactice de la Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării, din cadrul Universității din Oradea, noul an universitar a început cu mari emoții, acestea fiind dublate de limitările și restricțiile impuse de criza sanitară mondială.

Bobocii din anul I de la Jurnalism și Științe Politice au trecut, azi, pragul laboratoarelor de la facultate, aceștia fiind întâmpinaţi de profesorii care le vor călăuzi pașii în cei trei ani de studii. A fost o primă întâlnire, următoarele urmând să se deruleze exclusiv online, atât cursurile, cât și seminariile și laboratoarele practice. La nivelul Universității din Oradea, deschiderea festivă s-a desfășurat în cerc restrâns, restul studenților și universitarilor putând urmări online ceremonialul transmis din Sala Polivalentă. Studenții au avut bucuria de a-și cunoaște parte dintre profesorii cu care își vor petrece, on-line, timpul alocat studiului: conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft, lector univ. dr. Ioan Laza, lector univ. dr. Florin Ardelean, lector univ. dr. Simona Fer, lector univ. dr. Irina Pop, lector univ. dr. Cristina Liana Pușcaș.

„Dragi studenți, vă urăm bun venit în departamentul nostru. Va fi un semestru alt fel, în sensul în care nu ne putem întâlni la cursuri și seminarii, în formatul clasic, decât online. Noi, toți, simțim că se pierde ceva din acest contact, căldura pe care o emanăm și empatia pe care am putea-o dezvolta. Dar și online vom reuși să devenim parteneri în comunicare. Voi veți învăța, din mers, să deveniți buni comunicatori. Nu fiți timizi, fiți curajoși. Nu ne lăsați în pace, puneți întrebări. Noi, cadrele didactice, suntem la dispoziția voastră să deveniți ce v-ați dorit să deveniți. Domnul profesor Florin Ardelean spune că jurnalismul clasic intră în declin. Poate voi veți fi cei care veți aduce noua lumină asupra acestei nobile profesii și nu o să o lăsați să piară”, le-a spus studenților conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft, șef Departament Științe Policie și Științele Comunicării.

Următoarele întâlniri vor fi online, pe platformele agreate de Universitate, însă viitori jurnaliști au fost invitați să profite de libertatea de mișcare și să consemneze evenimentele la care vor fi prezenți.

 

 

Cristina Liana PUȘCAȘ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *