Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„O cană de fericire”, dedicată terapiei prin joacă, pentru copiii cu deficiențe


A devenit tradiție ca-n fiecare an să fie marcată, acțiunea caritabilă „O cană de fericire”, în lunile de iarnă. 

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de o echipă de voluntari rotarieni, a reușit anual să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile.

Sub deviza „împreună suntem mai puternici”,  de-a lungul celor 11 ani, membri clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite. Comunitatea orădeană se alătura Clubului Rotaract din Oradea, în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea! Începuturile au fost timide și atunci organizatorii nici nu se gândeau că vor ajunge să înfăptuiască atât de multe lucruri frumoase împreună!

Pe orădeni și pe turiști îi așteaptă și anul acesta surprize numeroase la „Căsuța Fericirii” de la Târgul de Crăciun, între 29 noiembrie – 22 decembrie  2019, unde pe lângă renumitele Căni de Fericire, există și o ediție limitată de căni, cu un design special conceput, pentru promovarea frumosului, creație semnată de artistul plastic Alexandra Comănici.

În acest an, atenția se îndreaptă spre copiii cu dizabilități neuromotorii aflați la Spitalul de Recuperare Medicală pentru copii, din Băile 1 Mai. Ca orice copil, și aceștia își doresc cel mai mult să se joace, dar din păcate soarta li se împotrivește.

Cu fondurile strânse din vânzarea de vin fiert, ceai și ciocolată caldă, rotarienii își propun să achiziționeze un echipament de realitate virtuală. Destinat recuperării medicale a copiilor, prin intermediul unor jocuri interactive care contribuie la recuperarea și coordonarea mișcărilor, păstrarea echilibrului, stimularea atenției și a memoriei, echipamentul facilitează adaptarea la viața cotidiană, realizând obiectivul: TERAPIE PRIN JOACĂ.

Roxana Vidican, Rotaract Club Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *