Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

O nouă expoziție personală Liliana Tocuțiu


Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural organizează, sâmbătă, 15 iunie, vernisajul expoziției de pictură a Lilianei Tocuțiu, „Sentimente în culori”.

Evenimentul are loc, de la ora 16, în Corp A, etajul II, sala 14 la Cetatea Oradea.

Invitatul special este expertul în arte vizuale lector. univ. dr. Anca Popescu, consultant de specialitate la CJPCT Bihor. Expoziția rămâne deschisă până în 25 iulie.

Liliana Tocuțiu este inginer de profesie și a mai avut o expoziție personală, în Cetatea Oradea, în februarie 2018, intitulată „Poveștile copilăriei”.

„Eu pictez din pasiune, o pasiune imensă pentru culori și pentru frumos. Pentru mine pictura este o terapie. Satisfacția pe care o am, când jocul de culori începe să prindă contur și imaginea din fața mea spune o poveste de viață sau redă sentimentele întipărite pe fața personajelor mele, este covârșitoare.

Deși aveam pasiunea pentru pictură de copil, în timp m-am îndreptat  spre lucrurile practice și pe care le consideram, atunci, de viitor, astfel, azi sunt inginer și administratorul unei firme de construcții edilitare (fără vreo treabă cu arta).  În urmă cu patru ani, am revenit la pasiunea mea pentru pictură și am început să lucrez în acrilice, studiind tehnici și alegându-mi un stil caracteristic, ulterior, am urmat un curs de pictură în ulei de patru luni, trecând astfel la pictura în ulei.

Prin lucrările mele doresc să transmit privitorului povești de viață, sentimente, trăiri și obiceiuri, încercând, in același timp, să-mi imaginez cât de bine ar putea arată pe orice perete un tablou pictat de mine”. (Liliana Tocuțiu)

Cristina PUȘCAȘ

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *