Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Oamenii de fier” ai universităților din România și Ungaria sunt orădeni


Doi orădeni au ocupat locul I la concursul atletic care s-a desfășurat sâmbătă în localitatea maghiară Mezobereny. Este vorba despre Călin Laza și Jakob Zoltan.

Concursul, desfășurat pe șosea, s-a desfășurat la mai multe probe, însă cei doi orădeni s-au impus la probele la care au concurat. Astfel, Călin Laza a dominat cursa de 10 km, pe care a câștigat-o clar, cum și Jakob Zoltan, care reprezintă clubul X-Terra Oradea (antrenor Istvan Szokolski), a câștigat fără probleme la 15 km.

La start s-au regasit aproximativ 100 de concurenți, numeroși studenți de la universitățile din Ungaria, dar și din România. Practic, a fost o competiție între universitățile din Ungaria și România, mai exact Oradea, Călin Laza fiind masterand la Facultatea de Geografie Turism și Sport a Universității din Oradea.

„A fost o cursă frumoasă, cu un traseu pe șosea și în totalitate plat, unde ne-am regăsit la start numeroși studenți din Szolnok, Beckescsaba, Szeged, Budapesta, Debrecen și mă bucur că am ieșit învingător și am putut reprezenta cu mândrie Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie Turism și Sport. Îl felicit și pe Jakob Zoltan, pentru cursa foarte bună pe care a făcut-o, impunându-se de o manieră categorică”, a declarat învingătorul probei de 10 km, Călin Laza.

Florin Mihalca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *