Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Opel Astra și traficanți de minoră, cu acte false, la granița de vest a țării


 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a  Frontierei Borş au descoperit un autoturism marca Opel Astra Wagon, în valoare de aproximativ 2.500 de euro, care era semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania .

În data de 13.07.2017, ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice cetăţeanul polonez Andrei S., în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul în Polonia, conducând autoutilitara marca Peugeot şi platforma pe care transporta un autoturism marca Opel Astra Wagon, an de fabricație 2010, înmatriculat în Germania.

Împreună cu acesta călătorea cetăţeanul român Flavian S., în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în Hunedoara, proprietarul autoturismului.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că autovehiculul figura ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania în data de 09.03.2017.

Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă de alerta implementată de autorităţi  și că, în calitate de șofer, trebuia să transporte autoturismul în România.

Proprietarul autoturismului a declarat că acesta fusese achiziționat  de pe un site de profil polonez, plătind suma de 1.700 euro şi nu avea cunoştinţă că este căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire pentru Flavian S., iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 2.500 de euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor.

*

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetățeni români care au încercat să scoată din țară o minoră, folosind documentul altei tinere.

În aceeași dată, în jurul orei 3, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ştefan S, în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, însoţit de două persoane de sex feminin.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că la un document de identitate există deosebiri de fizionomie între posesoarea acestuia și cea din fotografie.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul român, G.M, în vârstă de 13 ani, domiciliat pe raza județului Bihor.

Persoanele care o însoțeau pe minoră  au declarat că au  recurs la această metodă deoarece aceasta avea paşaportul expirat şi doreau să ajungă în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi le-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comisarul șef de poliție, Laura Bondar, Purtător de cuvânt al ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *