Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ora Pământului (Earth Hour) și la Oradea, ediția a XI-a


„Earth Hour” Oradea este un eveniment organizat de Rotaract Club Oradea, care se află la cea de-a unsprezecea ediţie.

La iniţiativa tinerilor din Rotaract, din anul 2008 Oradea a fost primul oraş din România care s-a alăturat mişcării globale „Earth Hour” – Ora pământului, alături de Bucureşti.

În cadrul ediţiilor anterioare, la fel ca în acest an, tinerii voluntari din Rotaract Club Oradea si Interact Oradea împreună cu cei din Comunitatea Scoutiștilor Orionini asigură necesarul de lumânări ecologice şi coordonează aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe durata orei de stingere a luminilor.

Ca în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni se alătură celui mai mare eveniment de mediu din istorie. Earth Hour, are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă, la producerea energiei electrice.

În data de 30 martie 2019, la ora locală 20,30, în cele mai importante oraşe din lume și implicit din România, timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public şi siguranța populației. De asemenea, persoane fizice şi juridice se pot alătura campaniei, fiind încurajate să oprească în acest interval orar folosirea acelor consumatori de energie electrică care nu sunt esenţiali (computere şi echipamente electronice lăsate în stare de funcţionare, becuri aprinse, firme publicitare).

Activităţile care marchează în acest an „Earth Hour” în oraşul Oradea, cu acordul primăriei, sunt: la ora 19 – aranjarea gulguțelor in Parcul 1 Decembrie, la ora 20,30 – stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului; – stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Parcul 1 Decembrie timp de 1 oră; – aprinderea sub formă de lumânări a simbolul ediţiei din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanţa folosirii cu atenţie a resurselor naturale şi accentuarea unui mod de viaţă sustenabil.

În intervalul orar 20,30 – 21,15 – Concertul coralei Cantus Mundi, iar între orele 21,15 – 21,30 – Jongleri cu foc, cu trupa Juggler.ro

sursa: Rotaract Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *