Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Oradea mea de turtă dulce


Muzeul Ţării Crişurilor (Str. Armatei Române nr.1/A) organizează miercuri, 5 iunie, la ora 12, vernisajul unei expoziţii inedite de pictură, intitulată Oradea mea de turtă dulce, datorată Adelei Lazăr, actriţă la Teatrul Regina Maria din Oradea.

Adela Lazăr a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș în anul 2004 și din 2005 este actriţă la Teatrul Regina Maria din Oradea, iar din 2009, membră în Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş.

Prima sa expoziţie de pictură, intitulată Chevalet, a avut loc în anul 2008, la Librăria Gutenberg. A urmat expoziţia piesa Hainele cele noi ale împăratului, în 2017, într-o cafenea din centrul oraşului Oradea. În 2018 a fost vernisată expoziţia Oradea mea de turtă dulce, găzduită de Teatrul Regina Maria. A participat, de asemenea, la mai multe expoziţii de grup şi tabere de pictură, în ţară şi în străinătate, organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş.

Expoziţia de la Muzeul Ţării Crişurilor prezintă lucrări în care Adela Lazăr „a imaginat o lume de basm, idilică, plină de culoare, unde emblemele oraşului (Palatul Apollo, Palatul Vulturul Negru, Casa Darvas La Roche, Palatul Rimanóczy Kálman Jr., Teatrul Regina Maria, Palatul Moskovits Miksa etc.), cărora le-a păstrat intacte elementele identitare, sunt transpuse metaforic, prin spirit ludic şi joc cromatic, în arhitecturi care ne aduc aminte de fantasticul copilăriei”.

Vor fi prezenţi la vernisaj: dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Ioan Moldovan, directorul Revistei „Familia” şi autoarea lucrărilor, Adela Lazăr.

Expoziţia rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în 23 iunie.

Preţul biletelor este de 8 lei pentru adulţi și 4 lei pentru copiii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, angajații actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Cu acest bilet se pot vizita toate expoziţiile temporare din Muzeul Ţării Crişurilor

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *