Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Oradea ramâne un oraş de încredere pentru investitori


O confirmă agenţia de evaluare financiară Fitch, care a menţinut ratingul municipiului la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă. E acelaşi ca şi al României.

Calificativul reflectă in fapt performanta financiară a orasului, respectiv a tării. El ţine cont de planurile de investiţii ale municipiului Oradea, care ar putea genera anul acesta o majorare a datoriei. La aceasta se adaugă sustenabilitatea veniturilor proprii din taxe, în urma progreselor economiei locale şi a îmbunătăţirii ratelor de colectare, spun reprezentanţii primãriei.

“Oradea este reşedinţa judeţului Bihor (are 196.367 locuitori), beneficiază de pe urma proximităţii graniţei cu Ungaria şi, în urma înfiinţării unui parc industrial, a devenit atractivă pentru investitori şi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Expansiunea parcului industrial a sprijinit investiţiile directe străine şi locale (care au ajuns până acum la 285 de milioane de euro) şi crearea a 6.250 de noi locuri de muncă”, se arata in comunicatul remis de PMO.

sursa: oradeaindirect.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *