Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Oradea va avea inele de legătură între DN 1 (E60) și DN 79


A fost aprobat planul urbanistic zonal privitor la drumurile colectoare aferente centurii ocolitoare a municipiului Oradea, în zona Calea Aradului – Calea Sântandrei.

Planul prevede realizarea în jurul giraţiei de sub pasajul dintre Calea Aradului – DN 79 a patru drumuri adiacente care să permită virajul la dreapta, fără ca vehiculele să mai intre în giraţia de sub pasaj.

În felul acesta, se va reduce cu 60-70% numărul de maşini care ajung în giraţia de la ieşirea de pe Calea Aradului, reducându-se foarte mult timpul de aşteptare în giraţie şi asigurându-se un trafic fluent pe toate direcţiile.

„După aprobarea planului de urbanism, până în toamna acestui an vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru cele patru drumuri şi cel târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările, în aşa fel încât din toamna anului 2019 să se poată asigura circulaţia în toate direcţiile”, a afirmat primarul Ilie Bolojan.

*

Primăria Oradea anunță că a fost finalizată procedura de licitație ”Achiziția de execuție a lucrărilor aferente obiectivului Drum de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului”.

Ceea ce înseamnă ca, după construirea acestui drum, practic, Oradea va avea un inel de legatura pe partea de NE a orasului, care va lega DN1 de DN79, scoțând din oraș traficul de mașini spre Satu Mare

Perioada de depunere a contestațiilor a expirat, nefiind depusă nicio contestație. În continuare, urmează să fie semnat contractul cu firma câștigătoare, după care în aproximativ două săptămâni va începe executarea lucrărilor. Durata contractului este de 13 luni.

Valoare estimată a investiției a fost 29 de milioane de lei.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *