Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pădurea Craiului, destinaţie internaţională a crosiștilor montani


Primul maraton de alergare montană din acest an, Primavera Trail Race, s-a desfăşurat sâmbătă, 17 martie 2018, pe trasee din Pădurea Craiului.

Consecvent ambiţiilor sale de a face din această regiune o destinaţie de excelenţă pentru sport şi turism, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (C.A.P.D.D.) s-a implicat în organizarea evenimentului la care au participat 320 de alergători din România, Ungaria, Suedia şi Serbia.

Ca unitate de management al destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, C.A.P.D.D. Bihor a susţinut financiar şi cu diverse premii competiţia. Câştigătorii au primit vouchere de acces gratuit la peşterile turistice administrate de C.A.P.D.D., hărţi ale ecodestinaţiei şi albumul foto „Comori ascunse din Pădurea Craiului”.

„Popularitatea  de care încep să se bucure aceste concursuri oferă speranţe că Pădurea Craiului poate deveni, în scurt timp, un punct de referinţă pentru practicanţii de trail running din ţară şi din străinătate”, a declarat preşedintele C.A.P.D.D. Bihor, Paul Iacobaş.

Prezenţa C.A.P.D.D. Bihor la maratonul organizat de ACS Xterra Sport Bihor a fost posibilă datorită proiectului „Consolidarea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului”, finanţat în cadrul Programului Green Entrepreneurship 2.0, o iniţiativă a Fundației Româno-Americane şi a Fundaţiei pentru Parteneriat.

Florin Budea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *