Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Paralimpicele, un vis realizabil pentru Florin Mihuț. Ajută un campion să devină din nou campion


Florin Mihuț, un tânăr orădean de 25 de ani, vrea să reprezinte România la Paralimpicelor din 2024, care se vor desfășura la Paris. Participarea este condiționată de deținerea unui handbike (o bicicletă cu trei roți cu care se pedalează cu mâinile), care costă 12.000 de euro, sumă de care Florin nu dispune.

Florin Mihuț s-a născut sănătos, dar o clipă de neatenție i-a schimbat întreaga viață. În primăvara anului 2019, după ce a luat locul I la un concurs de role desfășurat în Ungaria, a ridicat ștacheta. Se antrena pentru cel mai mare maraton de role din lume, care urma să aibă loc în august 2019, în capitala Germaniei, dar nu a reușit să mai participe. Se îndrepta spre Șinteu când a pierdut controlul motocicletei și s-a izbit de un parapet metalic.

Deși nefericitul eveniment i-a ruinat cel mai mare vis, Florin este plin de energie, râde cu poftă, este glumeț și veșnic pozitiv. Atât de pozitiv încât este molipsitor. Reușește să se mențină atât de pozitiv și cu o atitudine veselă datorită activității sportive pe care o desfășoară zilnic.

„Hobby-ul meu cel mai mare este și va rămâne sportul. Acesta m-a scos din depresie. Sportul și credința. Cred că Dumnezeu m-a ajutat foarte mult. L-am simțit și în ziua accidentului. Când am căzut și m-am văzut întins pe asfalt mi-am zis: ,,Doamne, acum sunt doar în mâinile Tale”. Îmi aduc aminte de ziua aceea ca și cum ar fi fost ieri. Și acum parcă simt asfaltul cald. Atunci când pierzi tot, câștigi ceva. Câștigi o altă perspectivă. Perspectiva aceasta m-a ajutat să trec peste tot ce a însemnat depresie, durere. Cred că m-a ajutat foarte mult sportul. M-au ajutat foarte mult: Dumnezeu, sportul, dar m-au ajutat foarte mult prietenii. De obicei, aceștia dispar în situații de acest gen. Nu a fost în cazul meu”, ne-a dezvăluit Florin Mihuț.

Pentru viitor, Florin Mihuț își dorește să participe la Jocurile Paralimpice cu handbike-ul căci nu mai este posibil cu rolele. Totuși, acest handbike presupune un efort financiar de 12000 de euro, sumă de bani de care Florin nu dispune.

„Îmi doresc un handbike-ul. Este o bicicletă specială pentru persoanele cu dizabilități și îți oferă șansa să fii din nou sportiv. Această bicicletă poate fi achiziționată din Italia. Dar sunt foarte scumpe aceste biciclete. Cea mai ieftină începe de la 11.000 de euro. Bicicleta pe care mi-o doresc eu este la 12.000 de euro. Nu a fost ușor să aflu că voi fi țintuit în scaunul cu rotile. Mi s-a spus că doar 3% sunt șansele ca să se întâmple o minune. Nu s-a terminat nimic pentru mine, lucrurile abia au început. Recunosc că dorm cu rolele lângă pat, pentru că eu cred în minuni. Dar până când Dumnezeu va face o minune, bicicleta va ține locul rolelor. Obiectivul meu, dacă aș putea obține o bicicletă, sunt Paralimpicele, în 2024, la Paris. Acolo mi-aș dori să ajung. Acesta e obiectivul meu: să ajung cât mai sus pot și să reprezint România”, a spus Florin Mihuț.

Toți cei care doresc să îl susțină pe Florin o pot face prin donații în conturile deschise pe numele său la banca Transilvania:

 

 

 

EURO-RO55BTRLEURCRT0277002801

GBP- RO13BTRLGBPCRT0277002801

RON- RO08BTRLRONCRT0277002801

 

 

 

 

Raul Debreczeni, Jurnalism, Anul I

https://we.tl/t-ZbQZWtiDV3

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *