Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În doar 3 zile, peste 200 de vitezomani, sancționați de poliţiştii rutieri bihoreni


Peste 200 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de poliţiştii rutieri în acţiune, la sfârşit de săptămână.

În perioada 27 – 29 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 219 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 107.325 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare, au fost constatate 14 infracţiuni şi 12 tamponări.

130 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 23 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 15 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, cinci pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, iar 42 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, vineri, 27 octombrie a.c., la ora 12.05, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un orădean de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 128 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, duminică, 29 octombrie a.c., la ora 16.19, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Gepiu a fost depistat în trafic un bărbat de 60 de ani, din municipiulTimişoara, județul Timiş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h, au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

 

Alina Dinu, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *