Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Petre Ţuţea: „Dă-n dreapta cu pietre” (30 noiembrie 2016), comentariu de film


„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine.

Ăsta e român adevărat, de soi. Ţine cu noi!”
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el după… „Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
Mare om, mare român, acest Ţuţea.
Fragment din filmul „Ileana & Romulus Vulpescu – Confesiuni” de Fabian Anton.
Faptele vorbesc!
Au trecut 27 de ani de la „revoluție”. Ceaușescu a condus România timp de 24 de ani. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceaușescu, dar puțini știu cum era România înainte de Ceaușescu! Acest conducător a fost pentru țara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt : TATAL NAȚIUNII !
Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la întreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane… Nu știu dacă, păstrând proporțiile, există performanțe asemănătoare în istorie – poate Ramses cel Mare.
Ceaușescu a dictat să se ridice școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice, portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar și ..autostrăzi.
În 24 de ani amărâți, răstimp în care a plătit datoriile și a dublat populația urbană (v-a adus la oraş, mă, prăpădiţilor de dreapta )…
De fapt este incredibil. Dacă știti despre ce vorbesc, veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizează imposibilul. Și peste asta, a păstrat, DEMNITATEA acestui popor sclavizat!
a consemnat: Dan Secrieru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *