Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pistolul radar, cu rază laser, a intrat și în dotarea poliției bihorene, la Aleșd


Polițiștii bihoreni utilizează în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic un pistol radar cu laser, foarte performant.

Începând din luna august, polițiștii rutieri bihoreni folosesc un echipament radar de măsurare a vitezei în regim staționar, pe baza undelor laser (pistol radar), în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice. Noul echipament radar dispune de o cameră video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile la acest moment.

Aparatul înregistrează viteza de deplasare a autovehiculelor de la o distanță de maxim 1.200 m, dotat cu sistem antibruiaj, având capacitatea de a depista dispozitivele antiradar, interzise prin lege.

Echipamentul stochează pe cardul de memorie înregistrări video și fotografii HD detaliate, referitoare la marca autovehiculului, numărul de înmatriculare, coordonatele GPS și chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Unda laser fiind nedivergentă, oferind posibilitatea operatorului să țintească exact acel vehicul a cărui viteză se dorește a fi determinată, eliminând ambiguitățile ce pot apărea din faptul că în fotografie apar mai multe vehicule. Aparatul poate fi folosit și pe timp de noapte, înregistrările menținând aceleași informații și același format.

Echipamentul de ultimă generație a fost achiziționat de Primăria Orașului Aleșd și cedat spre folosință gratuită poliției din localitate, orașul Aleșd înregistrând valori ridicate de trafic, în special la sfârșit de săptămână sau în perioada sărbătorilor.

Acțiunile polițiștilor rutieri bihoreni, în trafic în perioada 21–27 august, fac parte din calendarul “Săptămâna TISPOL – VITEZĂ”, desfășurate la nivel european, în luna august.

Alina Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *