Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Poloiștii de la CSM Digi calificați, prima dată, în finala Cupei LEN


Poloiștii de la CSM Digi Oradea au scris istorie sâmbătă seara, după ce au reușit, în premieră să se califice în finala unei cupe europene. Este vorba de ultimul act al LEN Euro Cup, unde au ajuns, după ce au învins, la loviturile de departajare, echipa italiană SM Verona.

Meciul din manșa retur a semifinalei cu formația italiană s-a disputat în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu și s-a încheiat cu scorul de 9-6 pentru CSM Digi, după penalty-uri. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost 5-3 pentru bihoreni, dar cum în tur, în urmă cu o lună, italienii au câștigat acasă cu 12-10, au urmat aruncările de la 5 metri pentru departajare.

Calificarea în finala LEN Euro Cup pentru CSM Digi Oradea reprezintă cea mai mare performanță a unei echipe de polo din România în cupele europene după 1989. De menționat însă că în anul 1981, o altă echipă orădeană, CS Crișul a disputat finala Cupei Cupelor.

În ultimul act din LEN Euro Cup, CSM Digi va întâlni formația maghiară Ferencvaros Budapesta. Echipa din țara vecină s-a calificat în finală, după ce, tot sâmbătă, s-a impus acasă, cu 6-4, în fața muntenegrenilor de la Jadran Herceg Novi.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *