Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pompierii militari bihoreni în misiune specială pe scena vieții


„Ce gândim, ce ştim sau ce credem este de mică importanţă. Singurul lucru care contează este ce facem…”  (John Ruskin)

Pentru copiii grav bolnavi, a căror primăvară sufletească e umbrită nu doar de boala necruțătoare pe care sunt nevoiți să o îndure, ci și de suferința privării de prezența celor dragi și de bucuria jocului, specifică vârstei, pentru acești copii cărora speranțele le sunt, de multe ori, singurul pansament emoțional la îndemână, pentru acești temerari luptători cu adversitatea sorții, pompierii militari bihoreni s-au mobilizat într-o misiune specială: aceea de a le transforma visurile în realitate.

Astfel, alături de celelalte instituții și colaboratori angrenați în proiectul “Vis de primăvară”,  organizat de Asociația „Lumea lui Iannis”,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” s-a implicat activ, în calitate de partener în cadrul acestui demers, în promovarea și desfășurarea spectacolului caritabil destinat ajutorării copiilor cu afecțiuni oncologice din județul Bihor.

Pe scena spectacolului “Vis de primăvară”, desfășurat în seara zilei de vineri, 16 martie, la Filarmonica de Stat Oradea, s-au reunit reprezentanți ai mai multor domenii artistice, publicul apreciind și bucurându-se de evoluția artiștilor Ansamblului “Crișana”, Corului Liceului Greco – Catolic Oradea, al formației “Gândul Bun”, a cântăreților de muzică folk și muzică populară, a interpreților de muzică ușoară, a instrumentiștilor din cadrul Facultății de Muzică Oradea, de evoluția micilor balerine, a echipei de gimnastică ritmică a L.P.S. Bihorul Oradea și a dansatorilor pe profesioniști.

La finalul evenimentului, sergentul major Alexandra Paina și plutonierul adjutant- șef  Cristian  Popovici, subofițeri în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, au oferit celor prezenți, un regal de trăire autentic românească, constând în interpretarea a nouă melodii folk, populare și patriotice, momentul artistic dăruit de salvatori, așa cum au fost prezentați de către crainicul evenimentului, derulându-se în aplauzele continue ale celor prezenți în sală.

Cei aproximativ 300 de spectatori, printre care și pompieri militari, i-au sprijinit pe copiii bolnavi și familiile acestora, prin achiziționarea biletelor la tombola organizată în cadrul evenimentului ori prin donații în urnele amenajate în acest scop, suma strânsă pentru susținerea proiectului de constituire a primului Centru de Zi destinat copiilor cu afecțiuni oncologice din județul Bihor, fiind de aproximativ 11 330 de lei.

Așa cum a reieșit și din mesajul președintei Asociației „Lumea lui Iannis” (ALI), Mădălina Maiorescu, mama unuia dintre copiii bolnavi, evenimentul a reprezentat, în primul rând, un catalizator al speranței, al curajului și puterii de a continua”, adevăratul beneficiu rezultând  în susținerea necondiționată și în spiritul de solidaritate dovedite de toți cei prezenți în sală, ori pe scena spectacolului „Vis de primăvară”.

Domnia sa a spus:  “Iannis m-a întrebat ieri, văzând ca Oxana îmi trimite poze si sunt foarte captivată de ele:

– Mamii ce se întâmplă?

– Și i-am explicat. Știi, oamenii care s-au adunat pentru noi, să ne ajute pentru ca să ai tu și Abi, Carla, Andrada, Miruna și Emanuel un loc unde să vă întâlniți, să vă puteți juca, fără să vă chinuiți cu măști la gură sub care nu puteți respira, fără ca noi să tot strigăm: nu face una, nu face cealaltă.

A fost un eveniment peste așteptări, cu rezonanță foarte mare în rândul oamenilor și a oficialităților locale. Asta ne dă curaj și putere pentru ca să continuăm. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun!

11.000 de lei și 100 de Euro, este bilanțul serii. Probabil acesta contează cel mai puțin.  Contează implicarea, solidaritatea, rezonanța, profunda recunoștință…”

Și suntem în asentiment, pentru că, pe scena vieții, parafrazându-l pe Pierre Corneille,  am spune că felul în care dăruiești, valorează uneori mai mult decât ceea ce dai.

Maiorul Camelia Roșca, ISU Crișana

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *