Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Cabaretul DADA” de Matei Vişniec, invită la un concurs de creaţie


Anul acesta, teatrul orădean celebrează un eveniment cultural important: Centenarul DADA, motiv pentru care Teatrul „Regina Maria” doreşte să transforme evenimentul DADA într-un proiect interactiv şi educativ, prin care publicul să descopere ce înseamnă cu adevărat DADA. Şi cum ar putea fi celebraţi mai bine dadaiştii dacă nu prin artă.
Provocarea organizatorilor merge mai departe şi vor lansa un concurs, prin care îi invită pe orădeni să creeze artă (poezie, pictură, colaj) în „manieră” DADA.
În preambulul manifestărilor în 23 octombrie la Teatrul „Regina Maria” Oradea are loc premiera spectacolului „Cabaretul DADA” de Matei Vişniec, în regia Ancăi Bradu.
Teatrul orădean organizează un concurs de creaţie în stil dadaist – TOŢI SUNTEM PUŢIN DADA. Îi invităm pe toţi cei care doresc să intre mai mult în spiritul mişcării culturale care a revoluţionat secolul 20 să scrie o poezie sau să creeze un afiş de spectacol după principiile dadaiste.

1. POEZIE
Principiul estetic dadaist este unul bazat pe aleatoriu, ceea ce se reflectă şi în modul în care sunt compuse poeziile. Pentru a scrie o poezie dadaistă, tot ce trebuie să faceţi e să:
Luaţi un ziar./ Luaţi o pereche de foarfeci./ Alegeţi din ziar un articol care să aibă lungimea pe care vreţi să o daţi poeziei voastre./ Decupaţi articolul./ Tăiaţi cu grijă toate cuvintele care formează respectivul articol şi puneţi toate aceste articole într-un săculeţ./ Agitaţi-l încetişor./ Scoateţi cuvintele unul dupa altul, dispunându-le în ordinea în care le veţi extrage./ Copiaţi-le cuviincios. Poezia vă va semăna./ Şi iată-vă un scriitor infinit de original şi înzestrat, cu o sensibilitate încântătoare, deşi, se înţelege, neînţeleasă de oamenii vulgari.
(Manifest despre amorul slab si amorul amar – Tristan Tzara)

2. AFIŞ
Afişele de spectacol dadaiste au la bază acelaşi principiu, caracterul aleatoriu al compunerii imaginii, folosind arta colajului. Acestea pot fi trimise atât în format electronic, cât depuse în format fizic în Valiza Dada de la agenţia de bilete.
Pentru textul de afiş, vă oferim noi câteva indicii:
a. TITLU: Cabaretul Dada
b. AUTOR: Matei Vişniec
c. REGIA: Anca Bradu
Fiecare participant poate propune maximum 2 lucrări.
Acestea se pot trimite fie prin e-mail la adresa ftsoradea@gmail.com, fie prin mesaj privat pe pagina de facebook Cabaretul Dada (facebook.com/CabaretulDada/), cu subiectul: TOŢI SUNTEM PUŢIN DADA, sau le puteţi lăsa la agenţia de bilete, în VALIZA DADA, însoţite de câteva date personale: nume, prenume, număr de telefon şi adresa de e-mail.
Nu se impune nicio limită de vârstă.
Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului Regulament oficial al Concursului.

Perioada de desfăşurare a concursului:
10 – 17 octombrie 2016 – trimiterea lucrărilor
18 – 20 octombrie – postarea acestora pe pagina de facebook Cabaretul Dada, într-un album special creat
21 octombrie – anunţarea câştigătorilor (cele mai votate lucrări care sunt postate pe pagină vor fi recompensate)

Jurizare – Votul Publicului:
Votul publicului se face prin like la fotografii, pe pagina de Facebook /CabaretulDada/:
• primele 6 poezii care vor obţine cele mai multe like-uri vor fi publicate în caietul program al spectacolului „Cabaretul Dada”, vor apărea în Jurnalul Bihorean şi Crişana şi vor fi citite de către actori pe scena Teatrului Regina Maria după terminarea spectacolului „Cabaretul Dada” în 23 octombrie.
• primele 6 afişe care vor obţine cele mai multe like-uri vor fi expuse la foaierul de la intrarea în teatru în seara premierei – 23 octombrie 2016.
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe pagina de Facebook şi prin e-mail.

Prevederi finale:
Participantul declară în mod implicit prin înscrierea lucrării sale în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acesteia şi îşi asumă toate consecinţele legale în cazul în care se dovedeşte că nu deţine drepturile intelectuale asupra operei. De asemenea, în cazul în care utilizatorul nu este deţinătorul drepturilor de autor asupra operei, acesta va fi descalificat.

Florina Dometi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *