Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Prezențe artistice orădene la Suceava și Cernăuți (Ucraina)


Ediția a VI-a Festivalului Internațional de fotografie ”Carol Pop de Szathmári”, organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a oferit posibilitatea organizări a peste 40 de manifestări expoziționale de excepție, în diferite orașe ale României, Serbiei, Slovaciei, Ucrainei și Ungariei. Festivalul internațional care a debutat la Oradea în data de 10 ianuarie 2018 la Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea a oferit posibilitatea deschiderii în Suceava a unei expoziții de artă fotografică de excepție. Cu această ocazie a fost vernisată sâmbătă 10 februarie 2018, la ora 10 în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 630 de ani de atestare documentară de la Cetății scaunei Sucevei, la Centrul de Promovare a Tradițiilor Bucovinene a Salonului Mondial ”Euro Foto Art” a Fotocluburilor Partenere.

Pe șevaltele înstalate în holul Centrului au fost expuse cele 100 de fotografii realizate de membrii celor 37 de Organizații partenere din Europa și Asia. În cadrul venisajului a participat și a luat cuvântul pe lângă reprezentații Centrului Cultural ”Bucovina” din Suceava artiștii fotografi Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și directorul Festivalului Internațional, repectiv Eugen Antal secretarul general al Asociației.

După vernisaj artiștii fotografi orădeni au participat la manifestările dedicate aniversării a 650 de ani a Cetății Suceava, după care s-a deplasat la Muzeul Regional de Artă din Cernăuți. Aici a avut loc sâmbătă 10 februarie 2018 la ora 16 festivitatea de închidere a Festivalului Internațional de Fotografie. La eveniment a participat și a luat cuvântul reprezentantul Consulatului General al României în Cernăuți, doamna consul general Eleonora Moldovan. În cadrul festivității a fost vernisată Salonul Mondial de artă fotografică ”Premfoto” organizat de Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. La eveniment au participat și au luat cuvântul și cei doi artiști fotografi orădeni, care au înmânat demnitarilor, scriitorilor și ziariștilor din Cernăuți diferite reviste ”Familia” trimise românilor din Cernăuți, de redacția cunoscutei pubicații culturale din Oradea.

Ștefan Toth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *