Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cupa României la futnet pentru seniori, câștigată de ”Tengo” Salonta


Sportivii bihorenii de la clubul Tengo Salonta au câștigat turneul primei ediții a Cupei României Masita la futnet (tenis cu piciorul) pentru seniori. Competiția s-a desfășurat în data de 9 octombrie, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

De menționat că în tribune au fost aproximativ 200 de spectatori, iar transmisiunea directă de pe pagina de Facebook Futnet România a fost urmărită de mii de persoane. Echipa pregătită de către Vasile Sorean sr. a câștigat cu scorul general de 3-0 (2-0 la simplu, la dublu și la triplu) ambele dispute, devansând echipele clujene JSF și Victory. După câștigarea Cupei Mondiale a cluburilor și locul II în Interliga de futnet, salontanii și-au trecut în cont primul succes intern la futnet, disciplină apărută recent pe eșichierul sportiv românesc. La aceste întreceri, Tengo Salonta a mizat pe: Georgel Bobiș, Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Bagosi István, Nagy Darius, Illyés Gergö și Denis Purja.

În aceeași zi, în sala de sport a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Raluca Rîpan”, au avut loc meciurile contând pentru Cupa României Masita la juniori și fete. Primele care au intrat în teren au fost echipele feminine, trofeul disputându-se între Victory Cluj și Tengo Salonta. Clujencele s-au impus în meciul de dublu cu scorul de 2-0 (11-6, 11-5), după care au învins și la triplu cu 2-0 (11-3, 11-7), evoluând în formula: Alexandra Morar, Alexandra Petricaș și Georgiana Bălan. Tripleta bihorencelor a fost alcătuită din Mădălina Istrate, Andreea Neag și Ștefania Moraru. Victory Cluj s-a impus cu scorul general de 2-0.

La juniori U12, cupa s-a decis după un meci de triplu adjudecat de JSF Cluj în fața celor de la Tengo Salonta cu scorul de 2-0 (11-8, 11-4). Salontanii au avut un lot compus din Luca Țifra, Andrási Gergö, Adrian Chirilă și Szőke Imre, Flutur Dániel, Kenéz Arnold, Kokovec Roland.

La juniori U15 au fost trei echipe înscrise, două de la Tengo Salonta și Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc. Tengo I a învins Tengo II cu 2-0 (11-3, 13-11), apoi a învins și pe Rechinii Tehnici cu 2-1 (13-11, 8-11, 11-8), iar a doua echipă a salontanilor i-a învins pe bucovineni, pentru locul secund, cu scorul de 2-1 (11-7, 6-11, 11-9). S-a jucat doar proba de triplu. Tengo I a mizat pe: Halasz Daniel, Suciu David, Kadar Imre și Turzo Nandor. Din echipa Tengo II au făcut parte: Indrieș Robert, Nagy László, Szallos Csongor, Berczeli Richard și Szijjarto Ticián.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *