Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Prima ediție a Expoziției fotocluburilor din afara granițelor Ungariei


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Asociația Fotocluburilor din Ungaria (MAFOSZ), a inițiat la nivel internațional organizarea primei ediții a Expoziției fotocluburilor situate dincolo de granițele Ungariei. Potrivit regulamentului, fiecare fotoclub participă la expoziția finală a concursului internațional, cu câte o colecție reprezentativă, formată din 20 de imagini.

Expoziția organizată de Ziua Fotografiei Maghiare (29 august) cuprinde 64 de fotografii alb-negru și color realizate de membrii fotocluburilor din: România ”F 10”, ”Prisma” Miercurea Ciuc, ”Marx” Târgu Mureș, ”Homorod” din Sânpaul (Harghita)*****  și Asociația ”Euro Foto Art” din Oradea, Serbia (”Klein House” din Subotica), Slovacia ”Helios” Komarno*** și ”Gömör” Tomasovte****.

Astfel pentru Salonul internațional au fost înregistrate 160 de imagni alb-negru și color, realizate de membri fotocluburilor care fac parte din Asociația MAFOSZ, respectiv din România, Slovacia și Serbia, țări limitrofe Ungariei.

Juriul internațional format din: Horváth Imre EFIAP/ s, A-MAFOSZ/ b  (Ungaria) președintele juriului, Georg S. Holzmann E.FIAP, Hon EFIAP (Germania) și Dezső László EFIAP (România) au jurizat cele 160 de imagini înregistrate codificat fără să cunoască numele autorul și titlurile imaginilor. În urma mediilor punctajelor notelor acordate de la 1 la 10 a fost stabilit clasamentul general.

Pentru acceptare în Salonul Internațional media notelor acordate a fost 6,33 locul I. a fost obținut de Fotoclubul  ”Marx Jozsef” Târgu Mureș, care a obținut 104,6 puncte, care va primi și placheta MAFOSZ. Locul II, a obținut Fotoclubul ”F 10” (82,29 puncte), respectiv locul III. Fotoclubul ”Prisma” (62,96 puncte) ambele din Miercurea Ciuc. Locul IV a revenit Asociației ”Euro Foto Art” din Oradea (57,98 puncte), iar locul V. a obținut Fotoclubul ”Homorod” din Sânpaul (Harghita)****, cu 56,31. La o diferență foarte mică  55,64  puncte locul VI a obținut  ”Helios”  Komarno (Slovacia),  iar pe locul VII. s-a clasat  Foto Grupul „Klein House” din Subotica (Serbia) cu 28,66 puncte. Pe ultimul loc s-a clasat Fotoclubul ”Gömör” Tomasovte (Slovacia), ******, care nu a întrunit punctajul necesar pentru acceptare.

Vernisajul expoziției internaționale are loc duminică 28 august, la ora 11, în prezența Președintelui MAFOSZ artistul fotograf Horváth Imre (EFIAP/ s, A-MAFOSZ/ b) .

Publicul prezent la eveniment este salutat, din partea Muzeului Cetății și Orașului Oradea, de muzeograful Diana Iancu. Despre semnificația Zilei Fotografiei Maghiare prezintă o alocuțiune artistul fotograf Horváth Imre EFIAP/s, președintele MAFOSZ. Lucrările sunt prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi deschisă oficial de către  artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art” și vicepreședinte MAFOSZ pentru Organizațiile dincolo de granițele Ungariei. Momentele muzicale vori fi susținute de artistul de violă Thurzó Sándor József.

Expoziția organizată în parteneriat cu  Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea respectiv Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până la data de 21 septembrie 2017, de marți până duminică între orele 09-18.

Asociația ”Euro Foto Art Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *