Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Importanța consilierilor locali ai UDSCR în dezvoltarea comunităților


Între 10-11 iunie 2017, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România  organizează  prima ediție a seminarului  cu tema ”Importanța consilierilor locali ai UDSCR în dezvoltarea comunităților locale”, în localitatea Cordău din comuna Sînmartin, județul Bihor.

Și-au anunțat prezența majoritatea aleșilor locali ai UDSCR din filiale: Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare și Banat centru și Banat sud.

Participanții la această activitate sunt atât aleșii locali ai minorităților slovace cât și cehe din România.

Prin organizarea acestui seminar, UDSCR dorește să scoată în evidență necesitatea prezenței consilierilor locali ai UDSCR în localitățile cu comunități slovace și cehe din județele Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj și Satu Mare.

Este prima dată când aleșii locali ai UDSCR împreună cu conducerea centrală a uniunii stabilesc modalitățile de lucru în cadrul consiililor locale din care fac parte. Se stabilesc atât strategii cât și modul de comunicare cu cetățenii de naționalitate slovacă și cehă pe care îi reprezintă.

Astfel, Bihorul este centrul reprezentanților din partea administrației publice locale a slovacilor și cehilor din România.

La deschiderea seminarului și-au anunțat prezența și: subprefectul Bihorului, dl. Ion Iulius Delorean, președintele Consiliul județean Bihor, dl. Pásztor Sándor, vicepreședintele Consiliului județean Bihor, dl. Ioan Mang.

Adrian-Miroslav Merka, Președintele UDSC din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *