Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În 26 iunie, Primăria Oradea a celebrat Ziua Drapelului Național


Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat a în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară. Ceremonia a debutat la ora 10.30 cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului naţional la Biserica cu Lună, urmată apoi de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în faţa Primăriei.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor. Pe lângă România mai existând alte trei țări europene cu steagul tipartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

Din partea Primăriei Oradea  a participat la manifestări viceprimarul municipiului Oradea, dl. Florin Birta, iar din partea Prefecturii Bihor – subprefectul Iulius Delorean.

Subprefectul Iulius Delorean a transmis celor prezenți mesajul Guvernului României, în timp ce alocuţiunile privind semnificaţia Zilei Drapelului Naţional au fost rostite de conf. univ. dr Alina Stoica din cadrul Universității Oradea.

Drapelul României a fost apoi înălţat pe catarg, dar nu înainte de sărutarea acestuia de  oficialităţile prezente la ceremonie. În finalul ceremoniei, s-a intonat Imnul Naţional al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Biroul de presă al Primăriei Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *