Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Primul succes al naționalei românești în precalificările C. European (2021)


Lipsită de aportul a patru jucători de bază, reprezentativa de baschet masculin a României a avut un meci greu, joi seara, la Oradea, în compania celor din Kosovo, pe care i-a întrecut în cele din urmă, dar nu fără emoții, cu scorul de 88-83. A fost, astfel, primul succes pentru naționala tricoloră din Grupa B a precalificărilor Campionatului European din anul 2021.

Încurajată de publicul spectator orădean, echipa tricoloră s-a impus, dar a făcut-o greu, după ce kosovari și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 17-14. Apoi, gazdele și-au adjudecat următoarele două sferturi, cu 21-18 și 24-18, fapt care la ultima pauză a făcut ca echipa României să dețină un avantaj de șase puncte pe tabelă, scor 59-53.

Ultimele zece minute au consemnat evoluții diferite din partea celor două combatante. Dacă primele patru minute au aparținut oaspeților, care s-au apropiat amenințător, următoarele cinci minute au fost ale elevilor antrenorului Tudor Costescu, care s-au desprins la zece puncte,scor 80-70. În ultimul minut, oaspeții au recuperat foarte mult totuși, s-au apropiat la un singur punct, dar jucătorul de la CSM CSU Oradea, Giordan Watson, a avut o serie de aruncări libere fără greșeală, ceea ce a făcut ca în cele din urmă tricolorii să se impună cu 88-83.

Succesul îi ține pe români în cursa calificării, însă mai au de jucat cu Macedonia, acasă, și Kosovo, în deplasare.

Principalul marcator a fost pentru reprezentativa țării noastre, jucătorul de la CSM CSU Oradea, Giordan Watson, autor a 19 puncte. L-au urmat Olah, cu 15 puncte, Dragoste și Kuti, cu câte 13 puncte.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *