Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, 2017


Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017, se desfăşoară joi, 20 aprilie, începând cu ora 10, în centrul de examen de la Liceul Penticostal ”Betel”, OradeaNota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

În judeţul Bihor participă 225 de candidați care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislația în vigoare. În primă fază, pentru susţinerea examenului de definitivare în învăţământ, în judeţul Bihor s-au înscris 251 de candidaţi, 26 renunţând ulterior.

Candidaţii au avut acces în săli cel mai devreme la ora 8 şi cel mai târziu la ora 8:45, pe baza unui act de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore.

Proba scrisă conţine itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate. Proba scrisă a fost precedată de o etapă obligatorie care a constat în două inspecţii la clasă.

Subiectele, traducerea acestora (pentru candidații care au solicitat susținerea lucrărilor în limba maternă) şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise (ora 16), pe subiecte.edu.ro.

Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având posibilitatea de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Primele rezultate vor fi afişate marți, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe http://definitivat.edu.ro/. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie.

Biroul de Presă al ISJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *