Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Procesiunea din Vinerea Mare la ”Crucea și Dealul Golgotei” din loc. Popuri


În 27 august 2016 au fost finalizate lucrările, la un minunat edificiu în localitatea Popuri, com. Suplacu de Barcău și anume o Cruce de 12 m înălțime cât și Golgota, realizate cu sprijinul cetățenilor din zonă și a autorităților locale. Acest edificiu a fost realizat pentru toți cei care consideră că ”Crucea este un simbol al creștinismului”

Cum anul acesta este primul an după realizarea acestui edificiu, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, la această cruce cât și la Calea Crucii sosesc numeroși credincioși pentru a se ruga. Pelerinajul a început sămbâtă, 9 aprilie când peste 120 de tineri din 14 parohii învecinate, împreună cu preacucernicii preoți parohi s-au rugat pentru întărirea credinței în sufletele tinerilor de astăzi.

Vineri 14 aprilie 2017, la ora 20:30, toți credincioșii sunt invitați alături de cei din parohiile din Borumlaca și Valea Cerului la o răgăciune comună în satul Popuri, com. Suplacu de Barcău, pe dealul ”Golgota-Î.S.C.”, rugăciune care va fi condusă de către preotul paroh Anton Mercsak.

După declarațiile preotului, rugăciunile vor fi îndreptate cu smerenie de ”Vinerea Mare”, ca un fel de mulțumire pentru jertfa Mântuitorului nostru Isus Hristos pentru dobândirea mântuirii sufletelor noastre.

Totodată, rugăciunile se vor îndrepta și spre credincioșii persecutați în lume dar și pentru pacea între națiuni, mai ales acolo unde în această perioadă se poartă războaie și ne referim la Orientul Mijlociu.

Doresc să transmit tuturor, în nume personal cât și în numele Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, Sărbători fericite și Paști fericite!

Adrian Merka, Președinte U.D.S.C.R.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *