Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Proiecte ambițioase la UZP Bihor


Într-o atmosferă destinsă, colegială, Adunarea Generală a filialei bihorene a UZP de joi, 11 mai, a debutat – în bine amenajatul sediu din centrul reședinței de județ – cu prezentarea mesajului conducerii centrale și, personal, din partea președintelui interimar, dl. Sorin Stanciu, receptat cu satisfacție de către jurnaliștii prezenți. S-a trecut apoi, potrivit ordinii de zi, la audierea rapoartelor financiar-contabil și al celui de activitate pentru 2022, ambele adoptate de către toți cei prezenți, cu unanimitate de voturi.

Și nu întâmplător, fiindcă UZPR Bihor a înregistrat câteva succese majore în perioada aflată în discuție. Respectiv, susținerea mediatică prin intermediul membrilor săi a mai multor evenimente de mare interes local: conferințe, lansări de carte, pregătirea Galei Jurnaliștilor Bihoreni (desfășurată în februarie acest an) și susținerea mediatică și logistică a scriitoarei Lili Crăciun pentru înființarea unei biblioteci de carte românească (peste 2.000 volume) în Vicalvaro-Madrid, pentru numeroasa comunitate românească de acolo. Biblioteca a fost inaugurată în noiembrie 2022, în prezența reprezentanților Ambasadei României la Madrid, ai Primăriei locale și a numeroși oameni de cultură spanioli și români iar contribuția UZP Bihor a fost unanim apreciată.

Au urmat discuții aprinse, întrucât filiala bihoreană are proiecte ambițioase și în acest an. De comun acord, s-a decis organizarea unei Expoziții de istorie a presei locale și naționale – cu invitarea dnei Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR, inițiator și organizator al expoziției de istorie a presei de la Muzeul Național al Literaturii din București și a prof. univ. Florin Ardelean – istoric de presă, organizarea unei întruniri regionale, la Oradea, a filialelor UZPR din Transilvania, susținerea mediatică a evenimentelor locale (Târgul de carte Gaudeamus, Festivalul Internațional de Teatru, Toamna Orădeană și altele), noi lansări de carte ale autorilor locali precum și pregătirea viitoarei Gale a Jurnaliștilor.

După ce au fost stabilite responsabilitățile pentru fiecare activitate în parte, întrunirea s-a încheiat doar formal, fiindcă discuțiile vor continua și în fizic, și în mediile electronice, până la viitoarea Adunare Generală și până la realizarea obiectivelor propuse.

 

 

 

 

 

 

Virgil COSMA, secretar UZP Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *