Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

“Campionii României în școală și universitate“, la Colegiul “Mihai Viteazul”


O nouă acțiune din cadrul proiectului “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a fost organizată, joi, în sala de festivități a Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, de DJST Bihor și ISJ Bihor. Cu acest prilej, 300 de liceeni și cursanți ai școlii de meserii au așteptat-o cu mare interes pe cea mai cunoscută sportivă a Bihorului, Larisa Florian.

La 22 de ani și cu o carieră sportivă de 13 ani, judoka orădeancă deține 14 titluri naționale la cadeți, juniori, tineret și seniori, este dublă campionă europeană la cadeți în 2011 și la tineret în 2013 și de alte trei ori medaliată la Campionatele Europene, vicecampionă mondială de juniori în 2014 și de alte două ori medaliată cu bronz. Larisa Florian a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Turcia în 2011și a cucerit medalia de argint la Universiada din Corea de Sud în 2015. La momentul actual, speranța la o medalie cât mai strălucitoare la JO Tokyo 2020 pentru jodoul românesc, se clasează pe locul VI în ierarhia mondială întocmită de Federația Internațională de Judo pe baza rezultatelor obținute în circuitul mondial World Tour Judo.

Legitimată la Liberty-CSM Oradea, sub comanda antrenorului Aurelian Fleisz, Larisa a participat în această lună la două turnee de Grand Slem și Grand Prix, unul în Maroc și altul în Rusia, unde a câștigat o medalie de argint, respectiv a fost eliminată în semifinale.

„Chiar dacă pare firavă la prima vedere, campioana are un caracter puternic, de luptătoare, este foarte perseverentă și deosebit de competitivă”, după cum a declarat directorul DJST Bihor, Petruț Drăgan.

Chiar dacă pregătirea și antrenamentele la care participă sunt foarte grele și au determinat-o la un moment dat să renunțe la sportul de performanță, visul ei de a deveni campionă mondială și campioană olimpică au readus-o pe tatami unde se pregătește cu și mai multă îndârjire. “Când eram mică am făcut handbal și atletism, îmi place foarte mult și Înotul, dar mulți antrenori și tehnicieni mi-au spus că sunt foarte talentată pentru judo. Nu cred că aș fi reușit atâtea performanțe până acum dacă n-aș fi muncit și n-aș fi tras la antrenamente. Fără muncă, indiferent de talentul pe care îl aveți în domeniul pentru care vă pregătiți, nu o să puteți obține rezultate și nu o să fiți satisfăcuți”, le-a transmis Larisa Florian celor prezenți.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *