Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Prietenii bibliotecii” tabără de vară, de zi, dedicată preșcolarilor și școlarilor


Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai „este o carte mare , deschisă, pentru a putea citi povestea activităţilor care se desfăşoară zilnic în tabăra de vară, de zi, „Prietenii Bibliotecii”.

Preşcolarii şi școlarii prezenţi sunt îndrumaţi, în fiecare zi să participe potrivit Programului taberei la activităţi plăcute , instructive, de dezvoltarea abilităţilor persoanele , la jocuri, cântece, la momente de divertisment și la vizitarea diferitelor obiective importante din Oradea.

Tabăra se organizează pentru a atrage copiii să frecventeze Biblioteca Judeţeană “Gheorghe ŞIncai” .

Copii pot să răfoiască unele cărţii cu ilustraţii foarte frumoase si mai ales poveşti care îi atrag, prin  text și ilustraţie. Copiii trebuie să se simtă bine, relaxaţi și veseli, prin activităţi, jocuri, jucării și cu obiectele din dotarea spaţiului rezervat activităţilor taberei.

Activităţile se desfăşoară prin indrumarea si pregătirea tematicilor propuse de cadrele didactice  care lucrează ca voluntare  în  tabără.

Zilnic participanţii îşi aleg un căpitan, un căpitan secund, un purtător de drapel și un purtător de cuvânt, fiecare copil fiind implicat în aceste responsabilităţi ajută la desfăşurarea activităţilor.

Căpitanul salută participanţii și comunică programul zilei, căpitanul secund  raportează prezența participanţilor si pregăteşte pauza și ora micului dejun.

Purtătorul de cuvânt le salută si le mulţumeste cadrelor didactice pentru participare la activităţi și comunică cu reprezentanţii mass media care doresc informaţii despre tabară.

Purtătorul de drapel este alături de toţi pentru a dovedi insemnele taberei „Prietenii bibliotecii”

Sunt respectate activităţile din programul taberei.

Foarte interesante au fost întâlnirile si tematicile expuse de reprezentantele Compartimentului de analiză și prevenirea criminalităţii, a Inspectoratului de Poliţie, condus de doamna comisar – șef Ioana Indrieș,  a doamnei Carmen Dinescu de la Direcţia de Sănătate Publică și al invitatului din S.U.A, de la Catedra de Limba Engleză a Universității Oradea

Vizitele la Muzeul „Ţării Crişurilor”, la Muzeul National Militar Filiala Oradea au oferit o perspectivă foarte largă, bogată de informaţii si vizionări din  mai multe domenii  mai puţin cunoscute de copii, prin aceasta s-au fixat foarte multe noţiuni de cultură generală care le vor fi de folos şi in educaţia şcolară

Activităţile de dezvoltarea abilităţilor au fost oferite de educatoarele Veres Anima Susu Gabriela prin confectionarea, colorarea si impodobirea fluturilor. Majoritatea lucrărilor realizate de copii au fost foarte reuşite şi au fost duse acasa la expoziţia personală, iar o parte au fost expuse in holul bibliotecii

Povestea „ Legenda macilor” a fost  prezentată prin proiecţia unui  filmuleţ de desene animate de către prof. Ecaterina Grecu.  Prin acest filmuleţ copii au desluşit tainele de confectionare a macilor, a coifurilor impodobite cu macii si cu felurite flori de sezon. Activitatea a necesitat multă atenţie si coordonare din partea prof. Muscas Anton Aura si prof Ecaterina Grecu având in vedere ca la această activitate a partcipat si o grupa de copii de la gradiniţa din apropierea bibliotecii, Lucrările au fost panotate in Expoziţia lucrărilor realizate in programul de tabară.

În săptămânile următoare se vor realiza desene pe asfalt, concursul de bicicletă, trotinetă si role, activităţi de dezvoltarea abilităţilor, coordonate de prof. Angelica Șandor,  care anunţă o surpriză  pentru participanţii taberei, dar nu vrea încă să o divulge.

O activitate foarte atractivă „Psihodrama prin muzică” este oferită în toate taberele organizate, de către prof dr, Alin Cretu, terepeut de familie, din  Societatea Civilă Profesională de Psihologie din Oradea

Deasemenea prof. Doina Iliescu si prof. Ecaterina Grecu vor pregăti scenetele, poeziile si cântecele  care se prezintă la festivitatea de încheiere a taberei.

Ultima vizita are loc la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, o foarte atractivă și dorită activitate, care are o implicaţie educativă specială.

Coordonatorul general al taberei ing. Miorița Săteanu în colaborare cu prof. dr. Mariana Barna din partea compartimentului de imprumut de cărţi pentru copii împreună cu întregul colectivul al bibliotecii, oferă activităţi de mare atracţie şi satisfacţie pentru copii și pentru părinţii care au încredere de permite copiilor lor să participe zilnic, la activităţile programului taberei ”Prietenii Bibliotecii”.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *