Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Promovarea turismului din Oradea și Bihor la Nyíregyháza (Ungaria)


jurca2 Dacă în urmă cu doi ani organizatorii de turism din orașul ungar Nyíregyháza au prezentat la Oradea obiectivele din zona de est a țării vecine, a venit și rândul oficialilor orădeni să arate locurile și zonele care pot fi admirate, în orașul de pe Crișul Repede.
În ultimii 20 de ani, Oradea, situată la doar 120 de km distanță de Nyiregyhaza și-a schimbat aspectul multor locuri și clădiri turistice.
La Nyiregyhaza, Mihai Jurca, Directorul Asociației de Promovare a Turismului de la Primăria Oradea a susținut ineditul și frumusețea obiectivelor turistice din Oradea și din jurca3 județul Bihor: “Oradea, întemeiat de Sf. Ladislau, oraș multicultural, multietnic, a fost centrul lumii în secolul al XV-lea, pentru că era situat pe meridianul 0. Este declarat în același timp capitala art nouveau-ului, fiind așezarea de suflet a poetului Adi Endre”.
În alocuțiunea sa Mihai Jurca afirma că hotelurile și restaurantele oferă calitate superioară, la prețuri accesibile.
În incinta Cetății Oradea funcționează un hotel a căror camere sunt amenajate în încăperi, cu o vechime de aproape 800 de ani. Între orașele din România, Oradea are cel mai frumos centru istoric.
Cetatea, Palatul Baroc și Piața Unirii sunt considerate puncte turistice de maximă importanță, cu aspect arhitectonic aparte, asemenea Vienei.
Munții Apuseni care se află în apropierea orașului pot fi vizitați printr-o excursie de o zi.
Județul Bihor are cele mai multe peșteri vizitabile în Parcul Natural Apuseni.
Până la finalul anului 2020 vor fi reabilitate toate celelalte clădiri isorice rămase nereparate.
Festivalurile consacrate ale urbei sunt: de muzică europeană (European Music), cinema în aer liber, Târgul de Crăciun, Sărbătoarea recoltei, Ziua Orașului.jurca4 „Fiecare sfârșit de săptămână este marcat de câte un eveniment, atât pentru localnici cât și pentru străini” a adăugat Mihai Jurca.
Au fost vizionate și trei filmulețe, despre obiectivele turistice importante ale orașului Oradea, ale Munților Apuseni, cât și despre atracțiile din Bihor.
Vor fi organizate mai multe acțiuni în Constanța, București, Iași a mai declarat Mihai Jurca în interviurile acordate presei românești și ungare.

Sebastian Miclăuș, reporter asociat, student al Facultății de Jurnalism din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *