Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

“Regimul Soros” în România


România este o țară europeană foarte bine orientată înspre proiectul geopolitic atlanticist și în ciuda creștinismului ortodox al populației, „elitele” urmează strict și întocmai cursul pro-UE și pro-SUA. De ce? Simplu: România este țară unde societatea civilă și „elitele” au fost populate complet, în general, cu „cadre” ale ONG-urilor americane și în special, cu cele ale lui Soros. Povestea româneasca este interesantă și atrage atentia pentru că arată, în mod exemplar, cum dominația liberalismului vestic s-a înțelenit.

La inceputul decadei 1980 Soros a inceput sa finanteze grupurile de rezistenta din tarile comuniste ale Europei de Est, satelite ale sovietelor, promovand ideile/ideologia „Societatii Deschise”. In 1979 „Societatea Deschisa” a penetrat Europa Centrala, apoi cea de est, dar si tari din Africa, Asia si America de Sud. In 1992 Soros a fondat in Budapesta „Universitatea Europeana Centrala” clonand „ramele” acesteia peste tot in Europa de Est, in fosta URSS si in Romania.

Soros s-a implicat in situatia politica romaneasca in ultimile zile ale lunii decembrie, 1989, dupa caderea regimului lui Ceusescu, venind cu primul avion din strainatate (vest) aterizat in Bucuresti. Desi a negat ca s-ar fi implicat in Romania, inainte de 1989, a acceptat, totusi, ca a finantat grupurile de opozitie a altor tari comuniste. El a fondat „Grupul pentru Dialog Social” in 31 decembrie 1989, iar „Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD) in zilele de inceput ale anului 1990. Dat fiind faptul ca nu este rezonabil a se crede ca membrii acestor doua „societati” au fost gasiti la intamplare, peste noapte, pe strada imediat dupa zilele revoltei decembriste, presupunerea merge cu ideea ca acestia au fost „gasiti” si „pregatiti” inca din timpul regimului ceausist.

Potrivit unei investigatii jurnalistice facuta de ziarul „Adevarul”, inceputul decadei 1990 a fost o perioada de subjugare ideologica a tarii de catre SUA. ONG-ri americane si cele ale lui Soros au creat primul canal TV privat, SOTI, alocand mari sume de bani si pregatind jurnalistii, fundatia lui Soros fiind donatorul cel mai important. Toate structurile politice, incluzand sindicatele libere, organizatiile studentesti si partidele politice au fost finantate cu dolari: Soros (Open Society), Freedom House, NED (National Endowment for Democracy – o alta „firma” CIA), National Republican Institute.

Fondurile americane, asadar, si cele ale lui Soros au format partea majoritara a clasei politice si a comunitatii jurnalistice. De ex. Mihnea Motoc, ministru al MApN (nov.2015 – ian.2017), a primit o bursa de studii la Universitatea George Washington, de atunci devenind un agent de influenta al SUA. Ca si in alte foste tari comuniste Soros a tintit sistemul educational. Intre 1990 si 1994 FSD a fost ocupata cu crearea manualelor – scrise de membrii fundatiei, impreuna cu membrii ME roman.

Prima organizatie sorosista in Romania a fost „Grupul pentru Dialog Social” (GDS), membrii fondatori fiind Silviu Brucan, Andrei Plesu, Gabriel Andreescu si Stelian Tanase. Apoi la inceputul anului 1990 s-a infiintat „ Soros Foundation”, care mai tarziu si-a schimbat denumirea in „Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD).

Prima reprezentanta a lui Soros in Romania a fost Sandra Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budis), care a emigrat in SUA in decada 1970, pentru a se reantoarce (coincidenta?) dupa caderea regimului ceausist. Ea a devenit consiliera lui Emil Constantinescu, iar azi, a lui Klaus Iohannis.

Demn de mentionat este faptul ca Dacian Ciolos, fost prim ministru (PM), fost „comisar” pentru agricultura a UE, a fost membrul asociatiei „Prietenii Europei”, finantata de FSD a lui Soros. Fapt pe care Ciolos a „uitat” sa-l mentioneze natiei romane. Nu degeaba guvernul lui Ciolos a fost numit „guvernul lui Soros”: el a fost format in intregime din fosti activisti ONG, studenti ai lui Soros, fosti administratori de corporatii multinationale, toti niste atlanticisti ardenti. Cu alte cuvinte tara a fost condusa, practic, de multimiliardarul ungur-evreu-american.

Pe langa cele doua fundatii amintite mai sus, Soros a deschis nenumarate ONG-uri legate de structurile sale: „Soros Advising and Placement center”, „Soros Educational Advising Center”, „Union for Reconstruction of Romania”, „Center for Partnership and Equality”, „Center for Economic Development”, „Foundation Concept”, „Human Rights Center – Bucharest”, „Association for Human Rights  in Romania – Helsinki Committee (APADOR-CH)”, „Pro-Democracy Association”, „Romanian Academic Society”, etc, etc, etc, care la randul lor au dat „nastere” altor ONG-uri mladite. Printre membrii acestor „societati” si „organizatii” se pot gasi fosti ministri, fosti sau actuali consilieri prezidentiali, directori de institutii de stat, jurnalisti „influenti”. Trei, dintre ultimii patru presedinti, au avut consilieri sau oameni din retelele lui Soros.

De fapt exista o retea sorosista reala: „Soros Open Network Romania” (SON) – Reteaua Deschisa Soros, Romania. Cele mai cunoscute ONG-uri din aceasta retea?

  • APD, fondata in august 1990, in Brasov, de Adrian Mourousis; finantata initial de catre „National Democratic Institute”, preluata apoi in reteaua SON. Are peste 30 de filiale in toata tara cu peste 1000 de membri. ONG-ul este „specializat” in supravegherea alegerilor, numaratoarea voturilor paralele, etc. Organizeaza in fiecare an „Universitatea de Vara de la Balvanyos, Covasna”, alaturi de „Liga pro-Europa” si „Hungarian Youth Union” si FIDESZ.
  • Pro-Democracy este finantata de SON, de „National Democratic Institute”, „Freedom House”, „USAID” (US Agency for International Development) – organizatia prin care CIA actioneaza in lume ca „pravalia din fata”si specializata in …”revolutii colorate”si puci-uri guvernamentale; „Westminster Foundation for Democracy”.
  • Romanian Academic Society (SAR) condusa de Alina Mungiu. A promovat si realizat „unirea” Partidului Democrat cu Partidul National Liberal. In felul acesta PNL, partid istoric romanesc, inainte cu o serioasa aripa suveranist-nationalista, a fost totalmente deturnat de activistii sorosisti. Alina Mungiu este o activista anti-ortodoxa, sora lui Cristian Mungiu, regizor decorat cu Oscar pentru filmul care justifica avorturile. SAR este finantata de FSD, „World Bank”, „Freedom House” si „Marshal Fund”.
  • Association for Human Rights in Romania – Helsinki Committee (APADOR – CH), condusa de la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de catre Monica Macovei.
  • Grupul pentru Dialog Social (GDS), fondat in 1990, include oamenii descrisi de catre media azi, ca fiind intelectualii tarii: Gabriela Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu, etc.

Alte „personalitati” ale SON Romania au fost si mai sunt (pe langa cei amintiti mai sus): Cristian Parvulescu, Mihai Razvan Ungureanu, etc.

Povestea sorosista de succes a lui Mihai Razvan Ungureanu este una dintre cele mai bune exemple a „muncii” depuse de SON-Romania. In 1990-1991 a primit bursa de studiu pentru un master la St. Cross College, Oxford University. Acest lucru i-a permis sa acceada in „prestigioasa” „European Association for Jewish Studies at Oxford”. Incepand dIn 1997 a lucrat pentru FSD. La Oxford primind Premiul Posen (de la Libraria Posen, a culturii si civilizatiei evreiesti, din Lucerna, Elvetia), i se acorda o bursa de studii pentru doi ani la „renumita” „Universitate Ebraica” din Ierusalim. In 2000 cursuri la „Scoala NATO” din Oberammergau, Germania. In 2003 este un senior la „George Marshall Center for Security Studies” in Garmisch-Partenkirchen, Germania. Ministru de externe a Romaniei: 2004-2007. Sef al SRI: 2007-2012. Prim ministru: feb 2012 – mai 2012. Sef SRI: iunie 2015 – sept 2016. NUMAI unul din exemplele oportunitatilor oferite tinerilor romani de catre FSD si George Soros. Si sunt multi altii ca el.

O scurta lista a fostilor si prezentilor membri ai FSD, GDS si alte ONG-uri afiliate SON-Romania.

Dacian Ciolos, fost PM;

Sandra Pralong, fosta si actuala consiliera prezidentiala;

Mihai Razvan Ungureanu; vezi mai sus;

Helvig Edward, sef SRI. Fost director general al Institutului Roman de Studii Sociale; fost consilier al MI Dudu Ionescu; fost consilier al lui Mugur Isarescu seful Bancii Romane; fost ME si Min Dezvoltarii Regionale si a Turismului;

Corina Suteu, fosta directoare a Institutului Cultural Roman, New York si fosta ministra a culturii;

Raluca Pruna, fostra ministra a justitiei; membra a „Transparency International – Romania”;

Alexandru Lazarescu, fost director TVR;

Andrei Pippidi, istoric; fost membru al comisiei Raportului Tismaneanu si a Raportului participarii Romaniei la „holocaust”;

Vladimir Tismaneanu, politolog Universitatea Maryland, SUA; intelectual neo-conservator;

Andrei Plesu, fost ministru al culturii (1989-1991), ministerului de externe (1997-1999), fost consilier prezidential (2004-2005), scriitor;

Catrinel Plesu, directoare a Centrului Cartii din cadrul Institutului Cultural Roman, New York;

Mihai Sora, filozof, fost ministru al culturii (1989-1990);

Renate Weber, fosta consiliera prezidentiala, membra a parlamentului european(MPE)

Liviu Antonesei, jurnalist, scriitor;

Alin Teodorescu, sociolog, primul presedinte a FSD, fost consilier al lui Nastase;

Andrei Marga, filosof, ministru al educatiei (1997-2000), ministru de externe (2012), presedintele Inst. Cultural Roman (ICR, 2012-2013);

H.R. Patapievici, filosof, membru CNSAS, presedintele ICR (2005-2012);

Mircea Mihaies, scriitor, critic literar; fost VP a ICR;

Cristian Parvulescu, „om de stiinta” politic, seful „Pro-Democracy”;

Victor Rebenciuc, actor;

Sabina Fati, jurnalista;

Andrei Oisteanu, etnolog, antropolog, membru al „comisiei de educare” al Institutului National pt. „studiul” holocaustului Eli Wiesel;

Andrea Pora, jurnalista;

Teodor Baconski, teolog, fost ME (2009-2012), numeroase posturi de ambasador;

Monica Macovei, MJ (2004-2007), MPE;

Alina Mungiu, „fondatoarea” SAR, fosta sefa NewsTVR;

Stelian Tanase, scriitor, presedinte TVR;

Laura Stefan, membra ONG-ului „Expert Forum”, fosta directoare in MJ, declarata „experta in coruptie” de catre ambasa SUA;

Adrian Cioroianu, istoric, decanul Fac. Istorie, Univ. Bucuresti; initiatorul programului manualelor alternative, o initiativa a Fundatiei Soros; fost senator de Timis, fost MPE, fost ME;

Rodica Culcer, jurnalista, referenta la ambasada SUA (1985-1991), fosta directoare News TVR;

Adrian Cioflanca, cercetator CNSAS si raportor la Inst. Elie Wiesel;

Stere Gulea, fost director TVR;

Gabriel Liiceanu, filosof, scriitor, eseist, directorul editurii Humanitas;

Sorin Ionita, consultant la „Council of Europe”, Banca Mondiala in Europa de Est;

Smaranda Enache, presedinta ONG-ului „Pro Europa League”, fosta ambasadoare in Finlanda;

Radu Filipescu, nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS;

Armand Gosu, istoric, fost consilier al ME (2010-2012), directorul Institutului Roman de Istorie Recenta;

Dan Perjovski, caricaturist, desenator;

Mircea Toma, activist la „Active Watch”;

Michael Bumbes, istoric;

Claudiu Craciun, cercetator politic cu multe „studii” politice si guvernamentale de reforma in Romania, finantate sub auspiciile ONG-urilor si fundatiilor lui Soros.

Prof. uni. dr. Mihai Miron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *